VAŽNA INFORMACIJA ZA DEVIZNE PENZIONERE Slovačka isplaćuje 13. penziju, evo šta treba da uradite kako biste je ostvarili

J. Ž. S.

06. 11. 2020. u 08:34

SVI penzioneri koji ček dobijaju iz Zavoda za socijalno osiguranje Slovačke Republike imaju pravo na isplatu trinaeste penzije.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДЕВИЗНЕ ПЕНЗИОНЕРЕ Словачка исплаћује 13. пензију, ево шта треба да урадите како бисте је остварили

Foto: P. Milošević

Kako naglašavaju u tamošnjem fondu, to je u skladu sa izmenama zakonodavstva Slovačke od 1. aprila 2020. godine, kojim je uvedeno to pravo.


Isplata se odnosi i na penzionere koji žive van teritorije  ove države, što znači i na ljude koji žive u Srbiji. Da bi ostvarili pravo na 13. penziju i da bi se utvrdio njen iznos, neophodno je da se do 15. novembra obavesti Zavod za socijalno osiguranje Slovačke, o poslednjem iznosu koji je primljen iz inostranstva, uključujući i penziju iz Srbije. E - obrazac za ovu svrhu dostupan je na veb stranici Zavoda za socijalno osiguranje, a detaljnije informacije objavljene su i na veb stranici slovačkog Zavoda za socijalno osiguranje www.socpoist.sk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!