„OGROMAN DOPRINOS U BORBI PROTIV KORONE“ Ministar Vulin obišao Drugu brigadu kopnene vojske

Novosti online

26. 10. 2020. u 15:02

„ОГРОМАН ДОПРИНОС У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ“ Министар Вулин обишао Другу бригаду копнене војске

Foto: MO

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas pripadnike Druge brigade kopnene vojske u kraljevačkoj kasarni „Ribnica“, gde mu je u znak zahvalnosti za podršku u razvoju i opremanju, kao i uspešnu saradnju tokom proteklih godina, komandant te brigade brigadni general Željko Kuzmanović uručio Plaketu Druge brigade kopnene vojske.

Tokom obilaska ministru je prikazano naoružanje i vojna oprema koju pripadnici Druge brigade kopnene vojske koriste za izvršenje svojih redovnih zadataka, kao i inžinjerijska sredstava koja je Narodna Republika Kina donirala Vojsci Srbije, a koja su uveliko našla primenu kako u vojsci, tako i u pomoći civilnom stanovništvu pogođenom elementarnim nepogodama.

- Druga brigada kopnene vojske dala je ogroman doprinos tokom borbe protiv Kovida-19. Da nije bilo Druge brigade kopnene vojske, naši lekari iz Vojnomedicinske akademije ne bi bili tako uspešni i efikasni kao što je bilo i celo vojno zdravstvo dok se borilo protiv Kovida-19 u Novom Pazaru i Sjenici - istakao je ministar Vulin nakon obilaska.

Pripadnici Druge brigade pokazali su svoju vrednost i tokom vežbe "Sadejstvo 2020", naglasio je ministar odbrane, ali i kada je vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić dao najvišu borbenu gotovost u vreme kada su šiptarske provokacije skoro izazvale sukobe na prostoru Kosova i Metohije.

Foto: MO

 

- Pripadnici Druge brigade na sebe su preuzeli najveći deo tereta i bili su spremni da brane svoju zemlju i svoj narod bez obzira ko ih ugrožavao. U tim trenucima niko od njih nije rekao ni da ne može, ni da neće. LJudi su prekidali svoje odmore, dolazili i kad ih nismo zvali. Pripadnici Druge brigade na ovom prostoru održavaju red, mir i čuvaju naš način života. Dok su oni ovako osposobljeni i opremljeni, dok se razvija njihova borbena gotovost, dok jačamo i njihovu inženjeriju i njihovu ličnu opremu i dok čuvamo sve ove ljude, možemo biti sigurni da će mir na ovim prostorima biti dug i čuvan - poručio je ministar Vulin.

Pripadnike Druge brigade, zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom danas je obišao i zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)