MANJI PRIHODI-MANJI RASHODI: Piroćanci održali sednicu Gradske skupštine

V. Đ.

23. 10. 2020. u 15:25

ODBORNICI gradske skupštine u Pirotu, usvojili su predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, koji će biti manji za 45 miliona dinara

МАЊИ ПРИХОДИ-МАЊИ РАСХОДИ: Пироћанци одржали седницу Градске скупштине

V.Ć.

Gradska kasa teška je oko 1,7 milijardi dinara, ali je zbog epidemije korone i smanjenih prihoda zabaležila manji prihod. Shodno tome, redukovani su i rashodi, tako da će budžet ipak biti uravnotežen.

- Uštede će se pre svega ostvariti na dnevnicama, putovanjima na seminare i slična dešavanja. Imamo manje prihode, ali smo smanjili i rashode, tako da će gradska vlast funkcionisati nesmetano i ni jedna njena funkcija neće biti ugrožena - rekao je gradonačelnik Vladan Vasić.

Prihvaćen je Vasićev predlog da se formira komisija koja bi ispitala mogućnosti smanjenja poreske osnovice, zatim je usvojen program korišćenja šumskog zemljišta.Novac od tog programa iskoristio bi se za pošumljavanje Sarlaha i prostor oko kanala Rogoz. Kompleks Teniski tereni, oko čijeg vlasništa su se proteklih meseci lomila koplja ustupljen je na upravljanje i gazdovanje Sportskom centru Pirot.

Odbornici su usvojili programe poslovanja Komunalca i Vodovoda i kanalizacije.Ovo je prvi put u poslednjih desetak godina, da se nisu ostvarili planirani prihodi.

Sednica Gradske skupštine je, zbog poštovanje preventivnih mera, održana u sali Narodnog pozorišta u Pirotu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!