ĐERLEK O EPIDEMIJI: Korona se lukavo vraća u Novi Pazar, za nabavku “remdesivira” najzaslužniji Lončar i Stevanović

Novosti online

10. 10. 2020. u 13:29

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek je, govoreći o epidemiološkoj situaciji u Novom Pazaru, upozorio da se korona lukavo i polako uvlači u grad.

ЂЕРЛЕК О ЕПИДЕМИЈИ: Корона се лукаво враћа у Нови Пазар, за набавку “ремдесивира” најзаслужнији Лончар и Стевановић

Foto: Tanjug

- Međutim, videli smo da je Gradski štab odlučio da ukine vanrednu situaciju i Ministarstvo zdravlja se ogradilo od te odluke - rekao je Đerlek gostujući u emisiji TV Pink.

On je dodao da je i ministar Lončar lično zatražio da se preispita ta odluka Gradskog štaba, jer je brzopleta i može u ovom trenutku da građanima nanese veliku štetu.

Đerlek je podsetio da će od ponedeljka i Srbija koristiti lek “remdesivir” u lečenju obolelih od korona virusa i razjasnio neke nedoumice koje su se tim povodom pojavile u javnosti.

- Država je učinila sve da se ovaj lek nabavi, pregovore su još krajem marta i početkom aprila vodili ministar Zlatibor Lončar i direktor beogradske Infektivne klinike Goran Stevanović - rekao je Đerlek.

On je dodao da su propisi i neophodne uvozne deklaracije usporile tajj proces, ali je bitno da smo obezbedili lek. On se osvrnuo i na izjave čelnika pojedinih ustanova koji sebi pripisuju zasluge za nabavku “remdesivira”.

- Ovih dana su mnogi dali sebi za pravo da se reklamiraju kako su doprineli nabavci leka, ali građani treba da znaju da su najveći trud i znanje uložili Lončar i Stevanović - zaključio je Đerlek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)