KAČAVENDA SE OPORAVLJA U KLINIČKOM CENTRU U NOVOM SADU: Bolje sam i neprekidno se molim za zdravlje svih ljudi

V. M.

06. 09. 2020. u 13:19

КАЧАВЕНДА СЕ ОПОРАВЉА У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ У НОВОМ САДУ: Боље сам и непрекидно се молим за здравље свих људи

Foto: B. Milošević

UMIROVLJENI episkop zvorničko -tuzlanski Vasilije(Kačavenda)(82), koji je, na inicijativu Patrijaršije SPC, premešten iz Opšte bolnice „Sveti vračevi“ u Bijeljini u Kovid bolnicu Kliničkog centra u Novom Sadu uspešno se oporavlja od posledica korona virusa.

To nam je potvrdio lično arhijerej SPC.

Vladika Vasilije ističe „sjajnu pažnju, negu i brigu osoblja novosadske ustanove“. On ističe da je tako bilo i u bijeljinskoj bolnici iz koje je otišao, kako kaže, „ne zbog pogoršavanja stanja i manje nege, nego jer je odlučio da posluša nadležne u Patrijaršiji SPC u Beogradu, koji su ocenili da je prava „adresa“ za oporavak Klinički centar u Novom Sadu“.

-Teška je ovo bitka i moja poruka ljudima je, praktično, ona narodna kooja kaže „čuvaj se i Bog ti čuva“ - kaže episkop Vasilije. - U stalnoj sam molitvi za zdravlje svih ljudi, verujući da ćemo i ovoj pošasti, u blisko vreme, videti leđa. Uz sve ono što nam pomažu lekari i ostalo medicinsko osoblje, krajnje požrtvovanom stručno i odgovorno, važna je jaka vera u Boga, bez koje nema duhovne snage, a čovek bez duhovne snagde slab je „kao mali miš“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Slavisa Vukosavljevic

06.09.2020. 22:54

Da li su Patrijarsiji ipak "neke zivotinje jednakije od drugih" pa urgira da strani drzavljanin bude primljen na neku od zdravstvenih ustanova u Srbiji, gde mnogi drzavljani Srbije ne mogu da se lece, bar ne dok ne dobiju sve potrebne upute. I to za nekoga ko je trebalo da bude rascinjen, a ne penzionisan.

Jedan komentar

07.09.2020. 08:15

Strašno šta je sve radio, pedofil i sad umesto da je u zatvoru, treba ga izlečiti ionda mu suditi...još se on moli za narod...uzas kakvi smo licemeri...totalno obrnut sistem vrednost