KAČAVENDA SE OPORAVLJA U KLINIČKOM CENTRU U NOVOM SADU: Bolje sam i neprekidno se molim za zdravlje svih ljudi

V. M.

06. 09. 2020. u 13:19

UMIROVLjENI episkop zvorničko -tuzlanski Vasilije(Kačavenda)(82), koji je, na inicijativu Patrijaršije SPC, premešten iz Opšte bolnice „Sveti vračevi“ u Bijeljini u Kovid bolnicu Kliničkog centra u Novom Sadu uspešno se oporavlja od posledica korona virusa.

КАЧАВЕНДА СЕ ОПОРАВЉА У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ У НОВОМ САДУ: Боље сам и непрекидно се молим за здравље свих људи

Foto: B. Milošević

To nam je potvrdio lično arhijerej SPC.

Vladika Vasilije ističe „sjajnu pažnju, negu i brigu osoblja novosadske ustanove“. On ističe da je tako bilo i u bijeljinskoj bolnici iz koje je otišao, kako kaže, „ne zbog pogoršavanja stanja i manje nege, nego jer je odlučio da posluša nadležne u Patrijaršiji SPC u Beogradu, koji su ocenili da je prava „adresa“ za oporavak Klinički centar u Novom Sadu“.

-Teška je ovo bitka i moja poruka ljudima je, praktično, ona narodna kooja kaže „čuvaj se i Bog ti čuva“ - kaže episkop Vasilije. - U stalnoj sam molitvi za zdravlje svih ljudi, verujući da ćemo i ovoj pošasti, u blisko vreme, videti leđa. Uz sve ono što nam pomažu lekari i ostalo medicinsko osoblje, krajnje požrtvovanom stručno i odgovorno, važna je jaka vera u Boga, bez koje nema duhovne snage, a čovek bez duhovne snagde slab je „kao mali miš“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima