FABRICI: Sa Vladom Srbije radimo na inkluziji Roma

D. Z.

02. 09. 2020. u 15:54

ROMSKA zajednica je najveća i najizolovanija nacionalna manjina u Evropi i mi iz EU zajedno ćemo sa Vladom Srbije nastaviti da radimo na inkluziji Roma na kojoj radimo već nekoliko godina i za koje je EU dodelila 30 miliona u bespovratnim sredstvima - ovo je između ostalog danas - rekao Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji prilikom uručenja ključeva za 12 romskih porodica u Prokuplju.

ФАБРИЦИ: Са Владом Србије радимо на инклузији Рома

Foto: D. Z.

On je tom prilikom istakao da EU sa Vladom Srbije radi na sagledavanju problema i unapređenju života Roma u smislu obezbeđivanja smeštaja, školovanja romske dece, zaposlenja odnosno istrakao da je prilično široka strategija za pomoć romskoj nacionalnoj manjini.

Foto: D. Z.

Apelujući na lokalne vlasti da rade na unapređenju života Roma , Fabrici je istakao da je samo u toku proše godien EU obezbedila stipendije za 1000 romske dece, kao i da rade na legalizaciji “papira” za oko 2000 ljudi.

- Fundamentalaprava i održivost romske zajednice su zajednički posao Vlade Srbije i EU-zaključio je šef Delegacije EU u Srbiji Sem fabrici. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna