IGUMAN DEČANA: Obustavljanje radova ohrabrujuć gest

Tanjug

20. 08. 2020. u 00:25

ИГУМАН ДЕЧАНА: Обустављање радова охрабрујућ гест

Arhiva Novosti / Foto: A. Stanković

IGUMAN manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava Janjić poručio je večeras da je obustavljanje radova na magistrali Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira ohrabrujuć gest kosovske vlade i lokalnih vlasti u Dečanima.

"Ohrabrujući gest vlade i opštine, koji ukazuje da je moguće da se izgradnja ovog puta radi zaobilaznicom oko manastirske zone, u skladu sa ranijom odlukom kosovske vlade iz 2014. godine", ocenio je Janjić u objavi na Tviter nalogu.

Iz Eparhije raško-prizrenske ranije su upozorili da se nastavkom gradnje puta u zaštićenoj manastirskoj zoni, i zbog prolaska velikog broja teških građevinskih vozila, moguća statička oštećenja na samoj crkvi iz 14. veka i manastirskim objektima, prenosi Kosovo onlajn.

Novosti

Manastir Visoki Dečani

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti i gradonačelnik Dečana Baškim Ramusaj, saglasili su se u današnjem razgovoru da se radovi na putu Dečani - Plav obustave, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.

U saopštenju iz Hotiejvog kabineta se dodaje se da su se saglasili i da se za pronalaženje rešenja mora razgovarati sa svima koji su uključeni u taj problem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)