820.000 EVRA ZA ZDRAVSTVO: Donacija Japana za nabavku medicinske opreme za borbu protiv zaraznih bolesti

J.Su.

06. 08. 2020. u 20:28

VLADA Japana će obezbediti oko 820.000 evra donacije Srbiji, sa ciljem jačanja zdravstvenog sistema zemlje, u borbi protiv zaraznih bolesti, uključujući COVID-19, kroz nabavku medicinske opreme.

820.000 ЕВРА ЗА ЗДРАВСТВО: Донација Јапана за набавку медицинске опреме за борбу против заразних болести

D. Milovanović

Ugovor su potpisali Đunićije Marujame, ambasador Japana u Republici Srbiji i Zlatibor Lončar, ministra zdravlja Republike Srbije. Više od 20.000 ljudi u Republici Srbiji je zaraženo COVIDom-19 i novi slučajevi obolelih se još otkrivaju. Pod takvim okolnostima, jačanje zdravstvenog sistema je od velike važnosti, navodi se u saopštenju ambasade.

Ova donacija će zdravstvenim ustanovama, posebno onim u ruralnim delovima Srbije, obezbediti japansku radiološku opremu, ambulantna vozila, kao i drugu medicinsku opremu. Donacija visokokvalitetne japanske medicinske opreme će doprineti smanjenju razlika u zdravstvenoj nezi koja postoji među regionima u Srbiji.

- Donacija ima za cilj da ojača zdravstveni sistem Srbije u borbi sa zaraznim bolestima, uključujući i COVID-19, ne samo trenutno već i u dugoročnoj perspektivi - ističu u Ambasadi Japana. - Imajući u vidu činjenicu da je COVID-19 postao globalno pitanje, za međunarodnu zajednicu je od presudnog značaja da uloži zajedničke napore. Japan će nastaviti blisko da sarađuje sa međunarodnom zajednicom u rešavanju ovog globalnog izazova.

Narod Japana se nada da će ovaj projekat biti uspešno sproveden i da će naša podrška doprineti dobrobiti naroda Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum