SVAKA ČAST: Srdić donirao honorar za malu Sofiju

Рада Шегрт
Rada Šegrt

22. 07. 2020. u 15:07

ONO što je uradio prošle godine kao član žirija za dodelu književne nagrade "Dušan Vasiljev", književnik i profesor Srđan Srdić ponovio je i ove.

СВАКА ЧАСТ: Срдић донирао хонорар за малу Софију

V.N.

Honorar od 40.000 dinara, koliko mu pripada za članstvo u žiriju, opet je poklonio u humanitrane svrhe. Ovog puta novac je donirao akciji "Za Sofijin prvi korak", namenjenoj lečenju malene Sofije Markuljević iz Beograda.

Sofija boluje od spinalne mišićne atrofije i roditeljima je za njeno lečenje potrebno 2,1 milion dolara. Akciju su podržale mnogobrojne javne ličnosti, najviše sportisti, a pomoć je uputio i Srdić, nadajući se da će devojčica otići na lečenje u inostranstvo.

Foto: Privatna arhiva

 

- Shvatio sam da je, osim bolesti, veliki problem za malu Sofiju i vreme, koje ističe, a potrebno je da se sakupi ogromna suma novca kako bi ona otišla na lečenje. Nadam se da će moj gest podstaći još nekog, ko je u mogućnosti, a do sada nije reagovao, da učini isto i da se što pre obezbedi nedostajuća suma kako bi devojčica započela lečenje. Činilo mi se da moj gest može da ubrza akciju - rekao je Srdić za "Novosti".

On je i prošle godine honorar u istom iznosu darovao uspešnim učenicima, polaznicima Centra za talente "Dušan Vasiljev", koji su se plasirali na republička takmičenja. S obzirom na to da su ove godine takmičenja otkazana zbog pandemije kovida 19, Srdić je novac usmerio na drugu adresu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja