POGLEDAJTE: Ovako izgleda maska koja uništava koronu (VIDEO)

Novosti online

01. 08. 2020. u 22:11

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако изгледа маска која уништава корону (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

NA SAJTU portugalskog Instituta za molekularnu biologiju 27. jula objavljen je tekst da je ova zemlja počela da pravi prvu tekstilnu masku koja deaktivira kovid-19.

Maska pod nazivom "MOxAdTech" za sada je uspešno prošla testove Instituta za molekularnu biologiju u Lisabonu.

Kako piše u saopštenju, industrijska, akademska i naučna zajednica udružile su snage kako bi napravile masku sa najboljim performansama u borbi protiv kovida-19. Maska "MOxAdTech" ima antimikrobsko dejstvo i sposobna je da blokira, odnosno, potpuno deaktivira virus kovid-19.

Proizvođači Adalberto i tehnološki centar CITEVE, IMM i Univerzitet Minho sa sedištem u Bragi, Portugalija, kako tvrdi Institut, imaju masku koja može da se koristi više puta i cilj je da se sa širenjem epidemije i drugog talasa obezbedi što većem broju ljudi kako bi se upotpunosti sprečilo zaražavanje.

Maska sa nekoliko slojeva je, kako piše Institutu, vodootporna, laka za nošenje i prijatna, i ne stvara osećaj nelagode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Pa Vidi Ovako

02.08.2020. 07:45

Jesu li takve maske nosili i sirijski hrčci koje su testirali na vakcine, što reče ona naučnica iz Vinče. Ovo glupiranje sa tzv koronom ne da postaje smešno, nego žalosno, koliko nisko padaju svi ti tzv stručnjaci, doktori i naučnici, u svojim nebuloznim izjavama na nivou dece do 5 god.