IZVRŠITELJ ISELJAVA ZAŠTIĆENE STANARE? Porodica Slavka Pavlovića iz Banje Koviljače strepi da će biti izbačena iz stana

V. Mitrić

17. 11. 2021. u 09:57

JAVNI izvršitelj se nameračio da, bez pardona, iseli iz stana Slavka Pavlovića (60) i njegovu tročlanu porodicu iz zgrade "Bled" u Banji Koviljači.

ИЗВРШИТЕЉ ИСЕЉАВА ЗАШТИЋЕНЕ СТАНАРЕ? Породица Славка Павловића из Бање Ковиљаче стрепи да ће бити избачена из стана

Foto V. Mitrić

Za tako nešto, da zlo bude veće, kako kaže Pavlovićev advokat Miroslav Aleksić, "nema sudske odluke, niti se Slavko spominje kao učesnik u bilo kakvom postupku". Samo je jednog jutra na vratima porodice Pavlović osvanulo obaveštenje od javnog izvršitelja da treba da napuste stan na koji, kako dodaje advokat Aleksić, "imaju pravo, kao zaštićeni stanari, još od davne 1975. godine" i nikad niko i ničim to im nije osporio.

- Čak su, posle rušenja starog zdanja "Bleda", dobili stan na korišćenje u zgradi nastaloj na toj lokaciji, gde su ranije imali prostor dobijen, zvanično, na korišćenje - priča advokat Aleksić.

On besplatno zastupa ovu porodicu, koja je u šoku šta ju je zadesilo, pa najviše, kako kažu, mogu da govore - ćutanjem.

- Ovo je, pre svega u ljudskom smislu, nepravda do neba - kaže advokat Aleksić.

- Pavlovići su, kao i drugi socijalno ugroženi iz Banje Koviljače, dobili stanove na korišćenje, ali drugi, za razliku od njih, nisu dobili neprijatnu "čestitku" od javnog izvršitelja. Tražimo pravne načine da se ne dogodi iseljenje ove porodice i pozivamo sve nadležne da pomognu ovoj porodici, koja ničim nije doprinela da se nađe u ovakvoj, dramatičnoj situaciji, a reč je o čestitim i poštenim ljudima.

Miroslav Aleksić, Foto V. Mitrić

Kako "Novosti" saznaju, Pavlovići su se našli na mukama zbog nemara, neodgovornosti, ali možda i svesnog (ne)činjenja onih koji su vodili donedavnu Direkciju za razvoj i upravljanje "Banja Koviljača". Ona je, zbog ovakvih i sličnih slučajeva, ukinuta. Tako se, na dobošu, našla i velika imovina u zgradi "Bled", koja je trebalo da pripadne tadašnjoj Direkciji, odnosno, preko nje gradu Loznici.

Nekadašnja Direkcija, naime, nije upisala imovinu što su bili dužni da učine, pa je ispalo da je pripadala graditelju zgrade, koji je ostao dužan mnogima, a poznat je i u Beogradu po prodaji jednog stana za pet i više kupaca. Dužnici tog graditelja, koji je na višegodišnjoj robiji, "iščačkali" su da mogu pravno da potražuju stančić Pavlovića pred kojima je teška bitka da ga sačuvaju.

Graditelj te zgrade, Ž. S, o kojem je pisao naš list dok ju je podizao, ukazujući na niz loših i kriminalnih usluga koje mu je učinila tadašnja vlast DOS, bio je kod tadašnjih čelnika grada i institucija vrlo cenjen, ali je i uspeo da za stanove u Beogradu izvara, pored ostalih, jednog od čelnika opštine Loznica, jednog sudiju i jednog tužioca.

GRAD IZGUBIO SPOR

NIKOLA Dragićević, direktor JP "Loznica razvoj", u koji se "utopila" Direkcija "Banja Koviljača", kaže da su godinama vodili pravnu bitku za imovinu,koja je, po svim aršinima, trebalo da na lokaciji "Bled" pripadne gradu. Pokušali su da je sačuvaju svim mogućim pravnim načinima, ali nisu uspeli,"jer oni koji su vodili Direkciju nisu sproveli nikad, kako je trebalo, ugovor sa investitorom izvođačem radova".

Naravno, niko zbog toga nije pozvan na odgovornost, uz gubitnika grad Loznicu ubačena je i porodica Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUP SRBIJE O NEDELJI NASTRADALIH U SAOBRAĆAJU:  Saobraćajne nesreće vodeći uzrok smrti dece i  mlađih od 24 godine