JUNACIMA PONEO OTADŽBINSKU LJUBAV: Velika čast za Sretena Hadži Cvetojevića iz LJubovije

V.Mitrić

02. 10. 2021. u 11:23

SRETEN hadži Cvetojević, penzionisani policijski starešina i profesor bezbednosti iz Ljubovije, koji je skoro četvrt veka na čelu Udruženja negovanja tradicija oslobodilačkih ratova i njihovih junaka, bio je član zvanične državne delegacije koja je posetila Grčku.

ЈУНАЦИМА ПОНЕО ОТАЏБИНСКУ ЉУБАВ: Велика част за Сретена Хаџи Цветојевића из Љубовије

Foto: V. Mitrić

Tamo je učestvovao u obeležavanju 105. godišnjice povlačenja Srpska vojske preko Albanije i iskrcavanja na Jonska ostrva Krf i Vido, 103. godišnjicu proboja Solunskog fronta i 105. godišnjicu bitke na Kajmakčalanu.

Cvetojević je sa Dragoslavom Jovičem "Učom" iz Beograda imao je čast da u državnoj delegaciji Vlade Srbije kao član Republičkog odbora predstavlja više od 200.000 članova Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912 do 1920. godine

Naravno da je na ovaj način indirektno ukazana i posebna čast i priznanje i našoj Opštinskoj organizaciji udruženja potomaka ratnika 1912-1920. "Braća Ribnikar" Ljubovija, koja nosi epitet jedne od najaktivnijih i najorganizovanijih u Srbiji, a čiji je Cvetojević dugogodišnji predsednik.

- Bio sam na svim komemoracijama našim junacima, koji su za sva vremena zadužili naš rod - kaže Cvetojević.

- Ponosan sam na ulogu koju sam dobio, a naši ljudi su s pažnjom slušali moje priče o junacima sa Drine, Mačkovog kamena, Cera, Gučeva…

BONUS VIDEO - DAN KOJI SE ČEKAO 113 GODINA: Ceremonija pohranjivanja posmrtnih ostataka generala Stratimirovića

 

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri