NIKOLU OSTAVILI U LOKVI KRVI: Porodica Perić ne želi da se seli, što je mogući povod za napad Albanaca na mladića iz zaseoka Zebince

D. Zečević

10. 08. 2021. u 21:43

POŠAO sam kući sa livade gde sam čuvao krave. Na seoskom putu ispred mene se zaustavio automobil u kojem su bila trojica Albanaca. Pitali su me nešto na albanskom, ali ih nisam razumeo.

НИКОЛУ ОСТАВИЛИ У ЛОКВИ КРВИ: Породица Перић не жели да се сели, што је могући повод за напад Албанаца на младића из засеока Зебинце

Foto: Novosti

Onda su njih dvojica, starosti između 30 i 35 godina, izašla iz auta i iz čista mira počela da me tuku. Udarali su me najviše po glavi, ali i po telu kad su me oborili na put. Polomili su mi nos, povredili oko... Tukli su me dok nisu naišli moji stric i brat od strica, ali i komšije koji su čuli moje zapomaganje.

Ovako Nikola Perić (23), iz zaseoka Zebince u novobrdskoj opštini, za "Novosti", opisuje dramu kroz koju je prošao u ponedeljak uveče. Priča nam da ima jake bolove u glavi, da ga bole nos i oko, i ističe da su u bolnici u Gnjilanu, gde ga je posle napada dovezla kosovska policija, prema njemu bili korektni.

Nikolin otac Slobodan Perić revoltirano kaže da je policijska patrola, kojoj su prijavili slučaj, uočila automobil u kojem su bili napadači, ali navodno nije uspela da ih zaustavi. Uprkos tome što je mladić zatečen u lokvi krvi, iz kosovske policije u utorak su saopštili da se "radi o lakšim telesnim povredama".

Slobodan, osim Nikole, ima i tri ćerke, a sa još dva brata i njihovim porodicama, imaju dvadesetak članova i najbrojnija su familija u zaseoku Zebince. I možda je baš njihova čvrsta namera da ostanu mogući motiv napada.

- Osim svojih oko četiri hektara imanja, kupovali smo još zemlje, što jasno pokazuje da ne želimo da se selimo - ističe Slobodan.

Inače, sličan napad i na srpskog dečaka, istog imena i prezimena, pre oko mesec dana dogodio se i u selu Gojbulja kod Vučitrna. Tada su Nikolu Perića (13) na ulici u centru sela pretukla trojica starijih albanskih mladića.

NAPADAČI OSOKOLjENI IZ PRIŠTINE

IZ Kancelarije za KiM upozoravaju da se nastavlja talas nasilja nad Srbima, i ističu da je od početka godine bilo 90 incidenata:

- Nedopustivo je da Nikola bude meta siledžija samo zato što je Srbin. Očigledno je da antisrpsko raspoloženje na KiM ne jenjava, kao i ekstremističke pretenzije političkih lidera. Takvo ponašanje bez sumnje je osokoljeno učestalim provokacijama koje dolaze iz Prištine, kao i nereagovanjem međunarodne zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)