RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Visoke temperature, biće preko 40 stepeni - Uključen crveni meteoalarm

Novosti online

31. 07. 2021. u 10:07

TROPSKI talas danima ne popušta u Srbiji, a izuzetno toplo biće i tokom vikenda, prognoze su Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: Високе температуре, биће преко 40 степени - Укључен црвени метеоаларм

Novosti

Zbog izuzetno visokih temperatura u našoj zemlji, RHMZ je izdao upozorenje koje će biti na snazi sve do 4. avgusta.

- Za dane vikenda veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 34 na severu do 40 stepeni na jugu Srbije, a u nedelju na jugoistoku lokalno i do 42 stepena - upozorava RHMZ.

Kako dalje navode, u prvoj polovini sledeće sedmice, od ponedeljka do srede, visoke temperature očekuju se samo na krajnjem jugu i istoku Srbije - od 34 do 37 stepeni, a u ostalim krajevima biće svežije.

Zbog ekstremno visokih temperatura, danas je u istočnoj, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji, uključen crveni meteoalarm.

On će na snazi biti i sutra, takođe zbog ekstremno visokih temperatura u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Inače, crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Jug naše zemlje i jug Balkana i sutra će biti najtopliji u Evropi, kako navodi RTS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)