NOVO HITNO UPOZORENJE RHMZ: Pljuskovi, grmljavina i grad opet u narednom satu! (FOTO)

Novosti online

25. 06. 2021. u 20:06

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje u kojem se kaže da će u narednih sat vremena na području Srema padati obilna kiša sa grmljavinom i gradom.

НОВО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Пљускови, грмљавина и град опет у наредном сату! (ФОТО)

Foto: P. Milošević

- U narednih sat vremena na području Srema (Sremska Mitrovica i okolina) jaka konvektivna oblačnost uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, lokalno gradom i olujnim vetrom. Ova oblačnost u jugozapadnoj struji premeštaće se ka jugu Bačke i srednjem Banatu - stoji na sajtu RHMZ.

Podsetimo, danas je već jedan talas nevremena pogodio Srbiju nakon veoma toplog i sparnog dana. Jaka kiša praćena gradom i olujnim vetrom se sručila na Čačak i Loznicu.

U Sremu je nevreme čupalo drveće. Danas je oko 17 sati veliko nevreme protutnjalo je i Starom Pazovom. Oluja praćena kišom je desetak minuta duvala kidajući lišće i granje sa drveća a na pojedinim šupama i garažama je podizala krovove od salonit ploča.

Na nekoliko mesta su oborena ili polomljena cela stabla, a u Ulici Ćirila i Metodija dve oborene breze su pokidale strujne kablove. Ekipe Elektridistribucije i "Čistoće" su na terenu i raščišćavaju ulice, piše RTV Stara Pazova.

Foto: Printskrin RHMZ

Na auto-putu Beograd - Zagreb, blizu Pećinaca, vetar je oborio kamion. Za sada nema informacija da li ima povređenih.

Stabla su polomljena i podno Cera, javljaju korisnici društvenih mreža.

Posledice nevremena koje su zahvatila Cacak i okolinu u petak su ogromne.

Ogledaju se, pre svega, u oštećenjima koje su pretrpeli usevi u okolini grada, a posebno voćnjaci u Miokovcima, gde je grad odneo gotovo čitav ovogodišnji rod kajsije i trešnje. Nakon obilne kiše pojedine ulice u gradu bile su potpuno pod vodom, a u nekim delovima grada izlila se kanalizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)