KUPUJEMO JOŠ HELIKOPTERA I PVO SISTEMA? Šugajev – Srbija je strateški partner Rusije

Novosti onlajn

04. 06. 2021. u 18:00

SRBIJA razmatra mogućnost dodatne kupovine vojne tehnike iz Rusije, uključujući helikoptere i sredstva PVO, izjavio je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev.

КУПУЈЕМО ЈОШ ХЕЛИКОПТЕРА И ПВО СИСТЕМА? Шугајев – Србија је стратешки партнер Русије

Foto: MO Srbije

- Rusko-srpska saradnja se danas aktivno razvija. Srpsko rukovodstvo razmatra mogućnost kupovine dodatnog naoružanja i vojne tehnike, između ostalog helikopterske tehnike i sredstava PVO, rekao je Šugajev na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Osim toga, kako je istakao, u srednjoročnoj perspektivi očekuje se dalji razvoj saradnje u oblasti servisiranja nakon prodaje, isporuke rezervnih delova i komponenti i organizacije remontnih radova isporučene tehnike.

Foto: MO Srbije

- Srbija je strateški partner Rusije u evropskom regionu u oblasi vojno-tehničke saradnje. Ruska strana je spremna da pruži našim srpskim prijateljima svestranu podršku kako u nabavci finalnih modela naoružanja ruske proizvodnje, tako i u osiguranju borbene gotovosti već isporučene tehnike, poručio je Šugajev.

Srbija je jedan o najvećih uvoznika ruskog oružja i vojne tehnike u Evropi. Rusija je isporučila Srbiji 30 modernizovanih tehnikova T-72MS, 30 oklopnih transportera BRDM-2, sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, šest lovaca MiG-29. Beograd je takođe kupio bateriju raketnih sistema „Pancir-S1“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je da Srbija želi i ruski kompleks S-400, ali da zasad to sebi ne može da priušti.

Peterburški međunarodni ekonomski forum održava se od 2-5.juna, a MIA „Rusija sevodnja“ je informacioni partner foruma.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)