Incident na Trgu Slobode u Bijelom Polju: Uklonjeno 12 zastava Crne Gore

M. SEKULOVIĆ

23. 05. 2020. u 13:15

Инцидент на Тргу Слободе у Бијелом Пољу: Уклоњено 12 застава Црне Горе
Kako je saopšteno iz Opštine Bjelo Polje ''vandali su u ranim jutarnjim časovima uklonili 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obeležavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti''

Nastavlja se sa incidentima u Crnoj Gori. Ovoga puta u Bijelom Polju, gde su, kako je saopšteno iz Opštine Bjelo Polje ''vandali u ranim jutarnjim časovima na Trgu Slobode polomili postolja i držače i uklonili 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obeležavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti''.

Akt je izazvao zgražavanje građana, a predsednik Opštine Petar Smolović najoštrije je osudio taj, kako je kazao, ''čin primitivizma, uperen protiv državnih simbola, sa ciljem da atakuje na mir i suživot koji vekovima postoji u Bijelom Polju''.

-Zajedno sa nadležnim državnim organima učinićemo sve da se vandali privedu pravdi i kazne. Povampireni fašizam koji je prisutan u izjavama nekih desničarskih političara ovih dana, izgleda da daje podstrek labilnim osobama, da napadnu na državne simbole i to baš na Trgu Slobode u najtoleratnijem i najtransparetnijem gradu u Crnoj Gori. Poručujemo im da velika većina građana ostaje na evropskom putu antifašizma, mira i tolerancije koji ne mogu uzdrmati ni ovakvi postupci neodgovornih pojedinaca, saopštio je Smolović, povodom ovog incidenta, koji će dodatno raspiriti ponovo produbljene podele u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

tom

23.05.2020. 14:27

E moj pero, ti si jedan od retkih koji ne shvata da u CG nešto debelo ne štima, ne sklanjaju se zastave iz puke dosade.

Горан

23.05.2020. 15:48

Садашња застава Миловог Монтенегра нема никакве везе са историјским заставама Црне Горе. Због тога је великиу број грађана Црне Горе не прихвата као своју.

Василије

24.05.2020. 20:12

Тробојка је застава праве Црне Горе.