Sjajna vest za one sa troje i više dece: Uz karticu dobijaju popuste na komunalije, u prodavnicama, pozorištima...

M. STANOJKOVIĆ

03. 06. 2020. u 07:30

Сјајна вест за оне са троје и више деце: Уз картицу добијају попусте на комуналије, у продавницама, позориштима...
U opštinama od petka prijave za kartice programa "Tri plus". Povlastice će moći da ostvare za prodavnice, karte, račune za komunalne usluge. Uslov za priključenje projektu povlastica da je barem jedno dete maloletno

RODITELjI sa troje ili više dece, od kojih je barem jedno maloletno, od petka 5. juna će na šalterima gradskih opština moći da se prijave za izdavanje besplatnih kartica koje će im omogućiti brojne popuste i pogodnosti pri kupovini, plaćanju računa, ulaznica, saznaju "Novosti". Ove kartice za povlastice realizovaće se u okviru projekta "Tri plus" istoimenog udruženja iz Čačka, kome je Grad Beograd pristupio početkom godine. Na taj način godišnje će, prema nekim procenama, u kućnom budžetu moći da uštede između 300 i 500 evra.

Kako "Novosti" saznaju, zainteresovani za dobijanje kartice "Tri plus" kako bi dobili porodičnu povlasticu treba da se jave zaposlenima na šalterima opštine na čijoj su teritoriji prijavljeni, gde će potpisati izjavu da žele da pristupe u koju će uneti neophodne podatke. Nakon prijave, kartice će im biti isporučene u narednih desetak dana.

- Očekujemo da će 35.000 porodica u Beogradu biti korisnici ovog programa te da će im biti od velike koristi - otkriva, za "Novosti", Tanja Popović, članica Gradskog veća. - Pozivamo sve roditelje sa troje i više dece, kao i privredne subjekte da se priključe ovoj akciji. Važno je napomenuti da oni koji se ne prijave tokom prvih sedam dana mogu to da učine tokom čitave godine.

Prema navodima Popovićeve, porodice će moći da ostvare brojne pogodnosti kod svih privrednih subjekata koji već deo projekta, ali i onih koji tek treba da pristupe ovoj akciji.

- U toku je, potpisivanje ugovora sa gradskim preduzećima, sportskim centrima, zoološkim vrtom, kulturnim institucijama grada i drugim subjektima u kojima će porodice moći da ostvare popuste - kaže Popovićeva.

Projekat ponosna kartica "Tri plus" sproveden je već u petnaestak lokalnih samouprava u Srbiji. Kako navode u Gradu, Beograd je postao član Udruženja "Pokret za decu tri plus" iz Čačka koje želi da pokaže poštovanje prema porodicama sa troje i više dece, kako bi ohrabrili i druge roditelje da se odluče za proširenje porodica. Pokret "Tri plus" osnovan je sa ciljem da se pobedi "bela kuga". U Srbiji ima 138.000 porodica sa troje i više dece.

- Pozivamo sve koji mogu da se prijave u narednih desetak dana i daju popuste - kaže za "Novosti" Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta "Tri plus" iz Čačka. - Nalepnice sa našom oznakom i objašnjenjima biće zalepljene na nekoliko lokacija.

I RUSI PREUZELI IDEJU

OSIM mnogih lokalnih samouprava u Srbiji, Pokret "Tri plus" potpisao je ugovor i u Rusiji. Ovaj pokret na taj način proširiće se i na ruske gradove, koji će preuzeti njihovo obrazac borbe protiv "bele kuge".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Maki

10.06.2020. 14:27

@Andromeda - Samo da produze spisak radnji i ustanova gde se moze ostvariti popust...

Bojan

03.06.2020. 21:17

Pa sto lepo ne podele kartice svim roditeljima sa 3 ili vise dece...odes da prijavispa daj ovaj papir daj onaj papir...

Maki

10.06.2020. 14:26

@Bojan - Ne traze nikakve papire,samo ime i prezime podnosioca,br.tel. i ulicu gde stanujete.

Katarina

03.06.2020. 21:56

Sta da kazem,rodila sam trece dete 14.februara.2019.Od opstine od koje treba da dobijemo 10000,jos nismo dobili.Pozvala,sam ih i rekli mi nazovite kada dete bude imalo godinu ipo dana.Niko im nije trazio tih 10000,ali zasto praviti ljude ludim?!Sto obecavate te pare,kojih ni nema!!!

Nevena

04.06.2020. 04:22

@Katarina - U kom gradu zivite? Nemoguce da Vam nije isplacena pomoc za rodjenje deteta. Svakako ste trebali da intervenisete ranije. Nece oni Vas da traze, Vi morate da odete da predate zahtev. U vecini gradova pomoc je 20.000, ne 10.000. Recimo ja sam za trece dete dobila novac 10 dana nakon predaje papira i sve zene koje znam su isto tako dobile.