Humanitarni paketi od petka na adresama penzionera i socijalno ugroženih (VIDEO)

NovostiOnline/M.Stanojković

26. 03. 2020. u 12:21

Хуманитарни пакети од петка на адресама пензионера и социјално угрожених (ВИДЕО)

Printscreen

U "Štark areni" na Novom Beogradu privodi se kraju pakovanje namirnica namenjenih humanitarnoj raspodeli tokom epidemije korona virusa

U "Štark areni" na Novom Beogradu privodi se kraju pakovanje namirnica namenjenih humanitarnoj raspodeli tokom epidemije korona virusa.


Veliki broj volontera pakujenamirnice koje će od petka, 27 marta, stizati na adrese penzionera sa primanjima nižim od 30.000 dinara.


Ovom akcijom obuhvaćeni su i sugrađanistariji od 65 godina koji nemajuprimanja.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je za TV Prva da je plan da se do kraja dana spakuje ukupno 30.000 paketa, te da oni budu distribuirani do opštinskih centara za socijalni rad, koji će nastaviti podelu paketa penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara.


– Juče smo spakovali 12.000 paketa, od kojih je oko 4.000 distribuirano ka opštinskim centrima. Jedan broj paketa će biti distribuiran svim opštinama do kraja dana, tako da od sutra naši najstariji sugrađani mogu da očekuju pakete na svojim adresama – pojasnio je Petronijević, koji u „Štark areni” rukovodi akcijom pakovanja i distribuiranja paketa.


Prema njegovim rečima, procedura je da penzionere poziva neko iz centra za socijalni rad, da najavi dostavu paketa, ostavi ga na pragu, pozvoni kako bi se uverio da je neko u stanu i potom da se odmakne.

– Mere zaštite su na najvišem nivou u „Štark areni”. Svako ko ulazi u deo gde se pakuju paketi, mora da prođe određenu proceduru, naime ljudi koji dolaze u kontakt sa namirnicama su obučeni na jedan način, oni koji iznose robu na drugi, a svi moraju da prođu medicinsku proceduru. Roba se pakuje na palete u streč foliji i otvara pred distribuciju – istakao je Petronijević.


Uspeli smo da za pet dana napravimo našu mini-fabriku, naveo je Petronijević i dodao da je to sigurno najveći logistički centar trenutno u Beogradu, te da je cela akcija jedna od najvećih logističkih operacija ikada sprovedenih na teritoriji Beograda.


– Nadam se da ćemo u narednih desetak dana uspeti da spakujemo svih 173.888 paketa i distribuiramo ih do opština, što znači da će ih u narednih petnaestak dana dobiti svi penzioneri, koji imaju primanja do 30.000 – rekao je Petronijević i zahvalio donatorima i svim ljudima koji pomažu u organizaciji ovog velikog posla.
Petronijević je apelovao na najstarije sugrađane da ostanu u svojim kućama, jer „se borimo protiv nevidljivog protivnika i samo disciplinom možemo da ga pobedimo”.


Golman FK „Crvena zvezda” Milan Borjan, koji pomaže u akciji pakovanja paketa u „Štark areni”, rekao je da bi voleo da još sportista, koji imaju jak imuni sistem, pomognu u ovom humanom radu i apelovao na građane da ostanu u svojim kućama i tako čuvaju starije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

RosaLux

26.03.2020. 13:19

Da li će iste mere biti primenjene I Za penzionere u unutrašnjost koji takođe imaju manje penzije od 30 000 dinara?

Banaćanin

26.03.2020. 16:42

@Gane - Penzioneri u unutrašnjosti i ruralnih područja imaju mogućnosti da pored penzije poase po nešto u bašti Graski penzosi mogu samo na terasu.

djole

30.03.2020. 11:19

@Gane - mi iz unutrasnjosti nismo gradjani Srbije,samo smo gradjani srbije jesmo ako treba da se uzima.Konkretno govorim za gradjane Vojvodine

bogo

26.03.2020. 17:25

Kako će primiti pomoć oni penzionri koji ,u međuvremenu žive u drugoj opštini,a nisu uspeli da promene adresu stanovanja,Bilo bi poželjno dati uputsva kome da se obrate i da ostvare navedenu pomoć.

Banaćanin

26.03.2020. 19:39

@bogo - "bogo" Zakonski propis i u pogledu prijave boravišta mora da se poštuje. E, sad oni koji su neodgovorni ispaštaće, ostaće bez paketa. To je pouka za sve.

maniks

26.03.2020. 18:02

Podelu paketa organizuje grad Beograd. Ovi koji komentarisu da postoje penzioneri i u unutrasnosti neka se obrate gratskim vlastima pa neka i oni organizuju.Ovo nije u organizaciji Republike.

Dušica

01.04.2020. 18:05

Penzioner sam prijavljena u SurcinuA zivim na vozdovcu kome da se javim za paketImam pravo na taj paketHvala