Od ajvara do likera i veganskih namaza: Karavan zimnice na novootvorenoj Palilulskoj pijaci
19. 01. 2020. u 07:23
Vredni poljoprivrednici celog leta su spremali bogatu ponudu - džemove, turšije, ali i neobične poslastice
Bogata ponuda, ali slab odziv Foto Ž. Knežević
Kako nam je ispričala Jelena Peković, ona je na svom imanju u Barajevu zadužena za ceo proces pravljenja zimnice, čak i za dekoraciju teglica. Na svojoj tezgi ponudila je slatko od ljutih papričica, koji se prodaje u dva "nivoa" ljutine - srednje i jaki. Tu su i džemovi od kajsija, kupina, šljiva, sirupi, kao i voćne rakije.
PROČITAJTE JOŠ - Čisto, lepo i "pod konac": Otvorena supermoderna Palilulska pijaca
- Sve proizvode pravimo na tradicionalni način - kaže Jelena. - Nemaju nijedan veštački dodatak, ni konzervans. Likeri se najviše prodaju, pogotovo od kokosa i nane. Interesantan je kompot od divljih jabuka, sa dodatkom cimeta, vanile, muskatnih oraha i karanfilića. Umesto šećera dodajemo steviju, pa je pogodno i za dijabetičare.
Dobrivoju Stanisavljeviću nije bilo teško da iz Surdulice dođe u Beograd i predstavi svoje proizvode. Na njegovoj tezgi prodaju se uglavnom specijaliteti od paprike.
Komentari (1)