Besplatni koncerti, klizališta na otvorenom i proslave praznika: Ada Ciganlija atraktivna svih 365 dana

G. NOVAKOVIĆ

nedelja, 12. 01. 2020. u 17:29

Бесплатни концерти, клизалишта на отвореном и прославе празника: Ада Циганлија атрактивна свих 365 дана

Uskoro plivanje na Bogojavljanje Foto: A. Stanković

Rukovodstvo savskog jezera planira povećanje broja posetilaca. Svakog meseca besplatne manifestacije za sve uzraste
PROJEKAT "Ada i svet 365" tokom ove godine "carevaće" Savskim jezerom. U cilju približavanja "Ade Ciganlije" sugrađanima i gostima prestonice, koji ovu gradsku oazu posećuju mahom u letnjim mesecima, rukovodioci preduzeća odlučili su da tu situaciju promene. Nizom besplatnih sadržaja, ideja je da Ada promeni identitet i postane stecište okupljanja i dobre zabave tokom cele godine.

U Programu poslovanja za 2020. godinu, JP "Ada Ciganlija" pomenuti projekat označava kao jedan od najvažnijih na koji će se nadležni fokusirati.

- Imajući u vidu da je Ada Ciganlija pre svega okarakterisana kao "more Beograda", u narednom periodu bićemo okrenuti ka razvojnom projektu "Ada i svet 365". On podrazumeva iskorišćenje svih potencijala Ade Ciganlije, planiranje i realizaciju aktivnosti različitog karaktera - stoji u Programu poslovanja, koji su usvojili odbornici Skupštine grada.

PROČITAJTE JOŠ - Bogatija turistička ponuda: Plutajuća atrakcija na Adi

Kako su nam rekli u JP "Ada Ciganlija", menadžment preduzeća opredelio se da nizom događaja i manifestacija, koji će biti organizovani svakog meseca, privuče na Adu različite kategorije posetilaca.

- U narednom periodu, pored tradicionalnog obeležavanja Bogojavljenja i postavke besplatnog klizališta na otvorenom, biće realizovan niz besplatnih događaja posvećenih zaštiti životne sredine, ekoloških edukativnih radionica za decu, porodičnih manifestacija i sportskih takmičenja - kažu u preduzeću. - Tradicionalna proslava praznika je takođe u planu, besplatni koncerti povodom otvaranja kupališne sezone, kulturne i zabavne manifestacije namenjene različitim uzrasnim kategorijama.

Inače, prema usvojenom Programu poslovanja, razvoj Savskog jezera biće fokusiran na sanaciju, uređenje i rekonstrukciju postojećih elemenata Ade, poput šetnih i biciklističkih staza, kao i sportskih igrališta.


PROČITAJTE JOŠ - Elektrobusevi na Adi Ciganliji od proleća


PRIHODI NA DESNOJ OBALI

NAJVEĆI deo prihoda, JP "Ada Ciganlija" ubira od zakupa objekata i plaže na obe strane Savskog jezera. Isto tako, zakup lokacija za prodaju industrijskog sladoleda donosi značajan novac, ali i iznajmljivanje vezova na marini. Programom poslovanja za 2020. godinu, preduzeće očekuje veće prihode nego lane, a najviše nade za zaradu daje se desnoj obali jezera - čak 26,3 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.