Bogatija turistička ponuda: Plutajuća atrakcija na Adi

G. N.

21. 10. 2019. u 16:09

Богатија туристичка понуда: Плутајућа атракција на Ади

Plutajući objekat će biti u zoni gejzira

Uprava Ade Ciganlije objavila javni poziv za izgradnju novog projekta na vodi. Postavka u zoni gejzira će biti namenjena za održavanje manjih manifestacija

PLUTAJUĆI montažni objekat na vodi Savskog jezera nova je atrakcija koja će posetiocima biti dostupna za nekoliko meseci, za odmor i fotografisanje. U cilju unapređenja turističke ponude, Ada Ciganlija raspisala je konkurs za izvođenje radova u zoni gejzira, a zainteresovane građevinske firme imaju rok do 14. novembra da dostave ponude, nakon čega će započeti posao.

Kako su otkrili iz JP "Ada Ciganlija", projekat će umnogome doprineti atraktivnosti Savskog jezera, a biće realizovan u saradnji sa Sekretarijatom za stambene i komunalne poslove grada Beograda.


PROČITAJTE JOŠ: Čukarički rukavac bez šuta i plastike

- Plutajući objekat će biti postavljen u zoni gejzira, odnosno početka Savskog jezera - kažu iz preduzeća. - Po ugledu na velike turističke destinacije u svetu, ovaj sadržaj će služiti svim posetiocima i turistima koji žele da se odmore i uživaju na jedinstvenoj lokaciji na vodi, posmatrajući Savsko jezero iz nove perspektive i gejzir kao prepoznatljiv simbol Ade Ciganlije.

Nova postavka biće namenjena za fotografisanje, kao i za održavanje manjih manifestacija na vodi. Iz preduzeća ne skrivaju nadu da će budući objekat upotpuniti novu sliku Ade Ciganlije kao izuzetno atraktivne turističke destinacije u ovom delu Evrope.


RAMPA U ROKU

RADOVI na izmeštanju ulazne rampe teku po planu, što nam omogućavaju i trenutni vremenski uslovi. Očekujemo da posao bude okončan u roku - kažu iz Uprave Savskog jezera.

Posle izmeštanja, saobraćaj će biti u potpunosti normalizovan, a samo proširenje ulazne rampe omogućiće smanjenje saobraćajnih gužvi i brži protok vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Deka

22.10.2019. 07:54

Zar je malo mesta na adi, pa jos morate i vodu da okupirate svojim öbjektima"?