U CILjU očuvanja životne sredine Savskog jezera, pa i celog grada, JP "Ada Ciganlija" raspisala je javni poziv za nabavku elektrovozila. Prema okvirnom planu, oni će sugrađanima biti dostupni s proleća naredne godine, i prevoz će biti potpuno besplatan!

Zainteresovani imaju vremena do 26. decembra da odgovore na poziv i dostave najpovoljniju ponudu, koja će biti razmatrana. Predmet ove nabavke su ukupno 14 vozila i propratni rekviziti za punjenje strujom. Reč je o tri električna vozila, koja mogu primiti osmoro ljudi i nemaju rampu za invalide. Nabavlja se i jedno električno vozilo sa rampom za kolica i šest mesta za sedenje. Takođe, Ada će posle javnog poziva raspolagati sa dva mini-busa otvorenog tipa i jednim električnim zatvorenim mini-busom. Osim ovoga, uprava Savskog jezera nabaviće i sedam električnih trotineta.

Iako se u prvi mah čini kao da će "Vrabac servis", koji ordinira centrom prestonice, zaživeti i na omiljenom izletištu Beograđana, ova nabavka, kažu iz Uprave "Ade", nije konkretno povezana sa ovom gradskom novinom. Ipak, cilj je isti - ekološki.

- Primarni motiv nabavke jeste očuvanje okoline - kažu iz JP "Ada Ciganlija". - Elektrovozila na Adi će takođe služiti besplatnom prevozu putnika od jedne do druge tačke jezera, a vozila će se kretati u određenim vremenskim intervalima i u skladu sa definisanim redom vožnje.

Ukoliko sve bude prema planu, po okončanju postupka javne navavke znaće se preciznije detalji oko dostupnosti vozila za upotrebu. Ono što se već sada zna, jeste da se trotineti neće iznajmljivati, već će služiti za potrebe nadležnih službi JP "Ada Ciganlija".


OSTAJE VOZIĆ

OKO Savskog jezera godinama unazad posetioce prevozi čuveni vozić. Nabavkom elektrobuseva, on neće otići u zaborav i ostaće aktuelan. Kako su nam otkrili iz uprave "Ade Ciganlije", čelnici će intenzivno raditi na obezbeđivanju finansijskih sredstava za njegovu elektrifikaciju.