ISELjENjE samohrane majke Tatjane Aničić (44) i njenog sina Boromira (7), iz njihovog stana u Ulici Visokog Stevana 54 na Dorćolu, koje je bilo zakazano za danas, odloženo je.

Izvršitelji i policija se nisu pojavili. Tatjana i njen sin Boromir ostali su u iščekivanju kada će izvršitelji ponovo da zakucaju na njihova vrata.


Pročitajte još: Prinudno iseljavaju majku sa detetom zbog tuđeg spora


Njih dvoje su sa zebnjom iščekivali dolazak policije koja je trebalo da se pojavi u 9 časova. U njihovom domu okupilo se 20-ak ljudi, mahom građana, a prisutni su bili i članovi udruženja “Krov nad glavom” i brojni mediji.

Ovo je šesti put da je bilo zakazano iseljenje porodice Aničić.

Zbog sudskog procesa između bivšeg vlasnika stana i investitora zgrade na broju 54, gde oni sada žive, Tatjana je u opasnosti, iako su sva dokumenta o kupovini na njenoj strani.

Podsećamo, izvršitelji su prvi put zakucali na Tatjanina vrata u avgustu 2016. godine. Tek tada saznala je za sudski postupak, koji vode bivši vlasnik stana i investitor zgrade.

- Istog dana kada sam ja potpisala kupoprodajni ugovor, bivši vlasnik Srđan Jončić i investitor Željko Subošić potpisali su ugovor o razmeni ovog stana, čime je investitor ponovo postao vlasnik – rekla je za “Novosti” Tatjana pre dve godine. - Ja sam od Subošića kupila krov nad glavom i Jončić je to znao, jer smo sve troje prisustvovali tome.Problem je nastao kada je bivši vlasnik rešio da raskine ugovor sa Subošićem, jer ovaj nije ispunio dogovor - da mu da drugi objekat ili novac. Doneta je presuda da Tatjana mora napolje. Investitor je uložio žalbu, ali Prvi osnovni sud odbio je da preinači odluku.