Konačno u prestonici sve ulice dobile naziv: Više nema kuće bez adrese

M. STANOJKOVIĆ

21. 10. 2019. u 12:15

Коначно у престоници све улице добиле назив: Више нема куће без адресе

Nadležni će postaviti table

Od početka godine imenovano preostalih 5.235 ulica koje nisu imale naziv. Predsednica Komisije za imenovanje ulica Andrea Radulović: Završen proces ažuriranja registra

U BEOGRADU više ne postoji nijedno domaćinstvo bez adrese. Kako tvrde u Gradu, od početka godine imenovano je još preostalih 5.235 ulica koje nisu imale ime i time je zaokružen proces ažuriranja adresnog registra na teritoriji prestonice.

Iako je rok za završetak registra bio do kraja ove godine, pa je zbog neažurnosti svih lokalnih samouprava produžen do kraja sledeće, u gradskoj upravi navode da su posao uspeli da završe na vreme. Kako za "Novosti" objašnjava Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada i predsednica Komisije za imenovanje naziva trgova i ulica, od decembra prošle godine do jula ove godine, i preostale neobeležene ulice su dobile naziv.


PROČITAJTE JOŠ: Džabe na izlet: Kakve sve besplatne programe nude gradske opštine

- Sve neimenovane ulice koje je dostavio Republički geodetski zavod dobile su svoje nazive i kućne brojeve - kaže za "Novosti" Radulovićeva.

- Ovim je omogućeno da svaki građanin dobije svoju zvaničnu adresu, zbog čega će biti olakšan rad gradskih institucija u radu sa građanima, a pre svega policiji, Hitnoj pomoći i vatrogascima.

Prema podacima Grada, krajem prošle i u toku ove godine, svoj naziv dobile su ulice u 15 gradskih opština.

- U 2019. godini imenovano je 3.866 ulica na Čukarici, Paliluli, u Sopotu, Barajevu, Mladenovcu, Lazarevcu, Novom Beogradu, Zemunu, Obrenovcu i Surčinu - navodi Radulovićeva.

- Krajem 2018. godine naziv je dobilo 1.369 ulica na Voždovcu, Zvezdari, Grockoj, Rakovici, Savskom vencu. Na opštinama Vračar i Stari grad nije bilo potrebe za imenovanjem ulica.

Kako bi građani zvanično znali gde stanuju, a poštari i druge službe ih lakše pronalazili, nadležni će u narednom periodu na terenu postaviti table. Svim građanima koji su dobili nove nazive ulica ili su prvi put dobili adresu lični dokumenti biće besplatno promenjeni.


PROČITAJTE JOŠ: BEOGRAD ZAHVALIO OSLOBODIOCIMA: Održan memorijalni defile, otkrivena spomen ploča crvenoarmejcima i položeni venci u park Aleksandrov (FOTO/VIDEO)

MNOGO IMENjAKINjA

OSIM neobeleženih, veliku zbrku prave ulice sa istim nazivom. Tako u prestonici čak 32 ulice nose naziv Beogradska, 19 je onih sa imenom Avalska... Imenjakinja je najviše bilo na Vračaru, Zvezdari i Rakovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije