Moderna pijaca otvara se u junu

J. Dinčić

10. 02. 2019. u 23:33

Модерна пијаца отвара се у јуну
Pri kraju radovi na izgradnji palilulske tržnice. Površina na trougaonom placu 12.000 kvadrata

RADOVI na izgradnji Palilulske pijace privode se kraju, završetak se očekuje krajem maja. Majstore, koji grade najmoderniju tržnicu u ovom delu Evrope, nije usporila ni zima. Trenutno se izvode radovi na postavljanju fasade, a unutar objekta i radovi na instalacijama.

Kako kažu u "Gradskim pijacama", kad krajem proleća sve bude završeno, nadležna komisija će pregledati objekat i sprovesti proceduru za pribavljanje upotrebne dozvole.

- Po završetku svih radova na objektu pijace "Palilula", JKP "Gradske pijace" sprovešće opremanje celokupnog prostora, a posle toga će pijaca biti zvanično i otvorena - kažu u "Gradskim pijacama".

Pročitajte još: Palilulska pijaca nalik Vasinoj torti

To će svakako najviše odgovarati prodavcima koji, otkad su radovi počeli, krajem 2017. godine, robu prodaju na improvizovanoj tržnici, na trotoaru pored Pete beogradske gimnazije. Naravno, vestima o otvaranju novog prodajnog mesta obradovaće se i brojni kupci. Kako statistike kažu, godišnje Palilulsku pijacu poseti njih oko 400.000.

U okviru novoizgrađene pijace nalaziće se moderne tezge na kojima će poljoprivredni proizvođači nuditi voće i povrće. Takođe predviđeno je mesto i za mesaru, pekaru i veliki supermarket.

- Na nivou galerije nalaziće se dodatni prodajni prostor, namenjen pre svega prodaji srpskih suvenira, narodne radinosti, antikviteta, kao i veći restoran i kafe - ranije je najavljivano u "Gradskim pijacama".

Pročitajte još: Prva moderna pijaca u VinčiUkupna povšina objekta koji se gradi na trougaonom placu je oko 12.000 kvadratnih metara. Posebna zanimljivost je to što je ranije najavljivano da će spoljašnji deo pijace izgledom podsećati na čuvenu poslasticu, tačnije vasinu tortu. Međutim, da li će na vrhu velikog parčeta vasine torte zasijati šlag ostaje da se vidi kada fasada bude završena.


VIŠE OD MILIJARDE

PALILULSKA tržnica najveća je investicija JKP "Gradske pijace" koja podrazumeva izgradnju najmodernijeg objekta ovakve namene na Balkanu. Do sada je pominjano da vrednost projektovanja i radova iznosi 1,35 milijardi dinara. Međutim, tek nakon završetka svih radova znaće se koliko je novca zapravo uloženo u ovu investiciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Зоран

11.02.2019. 09:21

Ружна грађевина. Ме личи на српску пијацу - личи на европски тржни центар. Оваквих пијаца нема у Европи, оне се тамо на трговима и улицама постављају ујутру, а склањају после завршетка радног времена.

sv

11.02.2019. 09:56

Kakve budalastine! Podjete da kupite krompir, paradajz i musmule, a zgrada vise lici na Lloyds u Londonu, nego na gradsku pijacu. Fuj. Pa jos svratite i kupite mindjuse i neki nakit.... kad ste se vec snabdeli lukom... Bas se uklapa.....

N.N.

11.02.2019. 14:50

"Super", da kazem babi da kada krene za pasulj na pijacu, moze da svrati u restoran, kafic, verovatno i kod pedikira...na masazu...