Snimanje prve linije Beogradskog metroa

M. S.

26. 01. 2019. u 18:35

Снимање прве линије Београдског метроа

Linija za topografsko snimanje

Grad je raspisao javni tender za izradu plana generalne regulacije šinskih sistema u prestonici

GRAD Beograd raspisao je javnu nabavku za izradu plana generalne regulacije šinskih sistema sa elementima detaljne razrade za prvu fazu linije metroa. Ova vrsta javnog prelaza trebalo bi da u dogledno vreme u značajnoj meri rastereti drumski saobraćaj u glavnom gradu.

Pročitajte još: Izgradnja metroa od 2020. godine

Sudeći prema skici za topografsko snimanje, koja je priložena uz tehničku dokumentacija železničke stanice, beogradski metro kretaće se od Makiša na području Gradske opštine Čukarica, pored Sajma, pa dalje Savskom do Beograda na vodi i Savskog trga, do Mirijeva, naselja na teritoriji Gradske opštine Zvezdara.

Kompanija koja bude dobila posao na raspisanom javnom tenderu imaće obavezu da uradi geodetsko snimanje, kao i da izradi digitalni topografski plan.

Prema trenutnom planu, prva linija će voziti od Makiša kod Železnika, kroz Žarkovo, Bele vode, Trgovačku i Požešku ulicu, pored Ade Ciganlije, Mosta na Adi, Sajma, "Beograda na vodi", Savskog trga, Trga republike, kroz Francusku ulicu, Dunav stanicu, Pančevački most, Višnjičku, Salvadora Aljendea, do naselja Mirijevo gde bi trevalo da bude poslednja stanica metroa.

Pre nekoliko dana obustvljena je javna nabavka za izradu elaborata zaštite životne sredine duž trasa prve dve linije metroa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

MILAN

29.01.2019. 01:19

Do sad najbolja trasa linije metroa samo treba dodati krak jedan do Sremcice veliko naselje od 80 000 stanovnika kojem bi metro bio spas od vecnog putovanja od posla i nazad i nadam se da ce se poceti sa radovima konkretnim izgradnje metroa i konacno i izgradnja makiskog polja a dobra je lokacija i njive izmedju Sremcice i Zeleznika kupovati na vreme radi se petlja povezivanje na obilaznicu sansa za investitore jos ako bude metro iz Sremcice pun pogodak.