ISPUCALE kamene ploče ispred Hrama Svetog Save i 50 metara Ulice Bore Stankovića, koju putari nikako da završe, dočekale su i ovu godinu.

O popucalim pločnicima "Novosti" su nekoliko puta pisale, a nadležni obećavali da će ih popraviti. Obećanja traju duže od tri godine. Ipak, kocke su sada u još gorem stanju. Ispucale, izrovane, upale, predstavljaju opasnost za manje pažljive sugrađane koji ne gledaju ispred sebe. Krateri usred staze, okruženi kućicama postavljenim zbog manifestacije "Božićno seoce ispred Hrama", slika su koju će gosti prestonice poneti kući. Ne postoji nijedan deo platoa gde pločnici nisu uništeni. Posla za putare ovde ima i previše, pa je sva prilika da će i predsednik Rusije Vladimir Putin, koji dolazi u Beograd 17. januara, ulazeći u Hram morati da pripazi gde gazi.


PROČITAJTE JOŠ: Savski most: Da izbegnu kratere, voze po šinama

Osim oštećenih pločnika, plato iza Hrama i dalje nije završen, jer proširenje Ulice Bore Stankovića, i posle godinu i po, nije završeno! Oko 50 metara i dalje je izrovano, a, prema rečima nadležnih, taj deo biće završen za oko mesec dana.

Tako, umesto da se majstori zadrže planiranih 150 dana, mašine su ovde godinu i po. Iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište, objasnili su da su neucrtane podzemne instalacije i izmeštanje trafo - stanice odužili posao. Ipak, kako 300 metara ulice i uz ove probleme ne može da se uradi za 18 meseci, Vračarcima nije jasno.

- Neucrtane instalacije su morale da budu ručno otkopavane, kako bi se utvrdio njihov tačan položaj i funkcija koju eventualno imaju. Neke koje su bile u funkciji su izmeštene na propisan položaj, dok je za neke ustanovljeno da su van funkcije i one su ukinute - rekli su pre dva meseca "Novostima" u Direkciji.

Radovi su prethodno odlagani i zbog dugotrajnog izmeštanja trafo - stanice. Tek kad Ulica Bore Stankovića bude asfaltirana, moći će da bude završen i plato. Posle skoro 11 godina. Jer je upravo izmeštanje Ulice Bore Stankovića predstavljalo zakasnelu drugu fazu tog projekta.


PROČITAJTE JOŠ: Prevoz ka Surčinu: Privatnicima i "potez 600"

ASFALTIRANjE

U ULICI Bore Stankovića do sada su kompletno završene dve deonice, dok je na trećoj postavljena vodovodna i kanalizaciona infrastruktura, i u toku je priprema za polaganje elektroinstalacija i montažu stubova javne rasvete. Sledi nanošenje slojeva kamena i tucanika, posle čega će ulica biti asfaltirana, ali kada vremenski uslovi to dozvole.