Radojičić u Ljubljani istakao značaj regionalne saradnje

Tanjug

četvrtak, 13. 09. 2018. u 09:37

Радојичић у Љубљани истакао значај регионалне сарадње

Foto Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je u Ljubljani da regionalna saradnja ima izuzetan značaj, navodeći da je to politika koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koju će on, kao gradonačelnik, slediti

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je u Ljubljani da regionalna saradnja ima izuzetan značaj, navodeći da je to politika koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koju će on, kao gradonačelnik, slediti.

"Poseta Ljubljani odlična je prilika da podsetimo koliko nam je značajna regionalna saradnja. Beograd je grad otvorenog srca koji želi da sarađuje sa ostalim gradovima, tako da je ova poseta prilika da nastavimo regionalnu saradnju, da nastavimo politiku koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić - politiku saradnje, kompromisa i dogovora", rekao je Radojičić za Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ: Radojičić: Beograd da bude ekološki prihvatljiviji grad

Podsetio je da je nedavno boravio i u Sarajevu, gde je učestvovao na trilateralnom sastanku s kolegama iz glavnih gradova Hrvatske i BiH, i istakao da su stabilnost i mir veoma značajni za sve u regionu.

PROČITAJTE JOŠ: Radojičić: Moj san je da Beograd bude moderna evropska prestonica

"Kroz bolji ekonomski razvoj i regionalnu saradnju stvaramo mogućnosti da i sledeće generacije na ovim prostorima žive bolje i lepše", zaključio je Radojičić.

U dvodnevnoj poseti Ljubljani on boravi zajedno s glavnim urbanistom Beograda Milutinom Folićem.


Tokom jučerašnjeg dana, u Gradskoj kući primio ih je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, s kojim su razgovarali o unapređenju saradnje i razmeni iskustava dva grada.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije