Uskoro šest novih pristaništa

S. V.

26. 04. 2018. u 23:46

Ускоро шест нових пристаништа
Gradonačelnik Siniša Mali najavio da će značajan deo budžeta biti uložen u nautički turizam. Brodovi će stizati u Zemun, Blok 70, na Adu, Ušće...

BEOGRAD će u narednom periodu dobiti pet malih pristana za brodove i jedno veliko međunarodno pristanište. Gradonačelnik Siniša Mali je najavio da će mali pristani biti izgrađeni u Bloku 70, kod Brankovog mosta, na Ušću kod Muzeja savremene umetnosti, u blizini Ade Ciganlije i u Zemunu dva.

Pročitajte još - Beogradske priče: Rađanje modernog pristaništa

Prema rečima prvog čoveka prestonice, pre dva dana potpisan je ugovor za izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa za brodove na Dunavu u Zemunu, a vrednost ovog projekta je oko 150 miliona dinara. Planirana lokacija za izgradnju pristaništa za međunarodne putničke brodove do 120 metara dužine i 15 metara širine je kod Stare kapetanije u Zemunu, na mestu gde se nekad nalazio pristan. Prvi turisti ovde će se iskrcati već tokom naredne nautičke sezone.

- Veliki potencijal vidimo u nautičkom turizmu - rekao je gradonačelnik Mali. - Zahvaljujući pomoći Vlade Srbije, počeli smo da pravimo pet malih pristana. Tu će moći da pristanu i manji brodovi kako bi turisti mogli da posete Beograd, a za velike kruzere se pravi međunarodno pristanište.

Mali je istakao da će biti napravljena i benzinska stanica za čamce i brodove.


GOTOVA I ATLETSKA STAZA

GRADONAČELNIK Mali je naveo da do kraja godine počinje da se gradi velika gondola koja će povezati Kalemegdan i park Ušće.

- U parku Ušće uskoro će biti gotova i atletska staza od tri kilometra za trčanje i trasa za bicikliste duga dva kilometra.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

A ja iznenadjen i radostan

27.04.2018. 01:18

Pomislio sam da ce bar dva broda da putuju od Beograda preko Smedereva, Rama, Velikog Gradista, Golupca,Donjeg Milanovca pa do Tekije. Kad ono.. 'bes brodarstvo kaoje vode oni koji ni neznaju sta je reka.Za njih je Beogradska carsija pocetak i kraj sveta, zalosno.