Dunju napao vlasnički pas

J. NOVAKOVIĆ

petak, 22. 09. 2017. u 13:02

Дуњу напао власнички пас

Dvorište Osnovne škole "Nikola Tesla" u Vinči / Foto N. Fifić

Dragoljub Gačić, direktor osmoletke u Vinči, o incidentu u školskom dvorištu: Zna se čija je životinja i biće podneta krivična prijava protiv vlasnika

DESETOGODIŠNjU Dunju D. (10) napao je vlasnički pas, a ne lutalica koja živi u školskom dvorištu, kako su preneli neki mediji, tako da nema razloga za paniku. Ovo je izolovan incident.

Ovim rečima Dragoljub Gačić, direktor OŠ "Nikola Tesla" u Vinči, koju pohađa devojčica i ispred koju je napao pitbul, smiruje sugrađane i poručuje da nema razloga za paniku.

- Devojčicu je napao vlasnički pas, a ne napušteni - ističe Gačić. - Lutalica ima kod nas kao i u drugim školama i krajevima grada. Kada primetimo nove, zovemo nadležne, oni dođu odvedu ih na vakcinisanje i sterilisanje i vrate na ulicu. Do sada nisu pravili probleme.


PROČITAJTE JOŠ:
UŽAS U UBU: Psi čoveku odgrizli nos!

Prema Gačićevim rečima, škola je ograđena i ima kapiju koja se zaključava uveče u 22.00, a otvara ujutru u 6.00.

U smeni je bilo oko 1.000 đaka. Opasan pas se ušetao u nekom momentu, a zaposleni, čim su ga primetili, pozvali su "Veterinu Beograd". Međutim životinja se iznenada ustremila na devojčicu. Ona je ubrzo prevezena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, gde je pregledana. Srećom, kako kaže Gačić, životinja je nije teže povredila. Psa su uhvatili šinteri i biće pod njihovom prismotrom narednih dana.

- Ovo je prvi ovakav slučaj u poslednjih 10 godina, koliko sam na ovoj funkciji - tvrdi Gačić.

Inače, prema Programu kontrole i smanjenja broja napuštenih pasa i mačaka na teritoriji Beograda, preventivno trajno sklanjanje napuštenih pasa sa ulica nije predviđeno. Samo u slučaju kada ujedu nekog smeštaju se u karantin.


PROČITAJTE JOŠ:
Majka dečaka (6) kog je izujedao pas: Svaki put je pred ogledalom zaklanjao lice jastukom

STERILIZACIJA OBAVEZNA

GRADONAČELNIK Siniša Mali je juče prilikom obilaska "Veterine Beograd" napomenuo da je od 2005. godine sterilisano oko 150.000 pasa lutalica u glavnom gradu. Kako bi se pomoglo šinterima, biće nabavljeno pet, šest specijalizovanih vozila.

Mali se dotakao i teme groblja za kućne ljubimce. Prema njegovim rečima, taj projekat će biti urađen u sledećih nekoliko nedelja, a sledeće godine biće izdvojena sredstva za gradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Слободан Човек

20.04.2018. 13:06

A sve je ok. to je samo pas koji ima vlasnika a slobodno se šeta i ulazi u školska dvorišta.