PRVOG septembra naša deca neće krenuti u školu ako niko do tada ne bude rešio problem sa migrantima ispred Ekonomskog fakulteta. Nedavno su njih petorica napali moju maloletnu ćerku dok se vraćala od drugarice. Zar svakog dana treba da strepim da će joj se nešto desiti od kuće do škole, na udaljenosti od 100 metara, priča Slavica Manić, žiteljka Ulice Gavrila Principa.

Manić se solidarisala u četvrtak sa svojim komšijama, koje su u parku ispred Ekonomskog fakulteta protestovale zbog bahatog ponašanja migranata koje traje već više od godinu dana.

- Noću ne možemo da spavamo, a da ne pričamo što se u stanove zatvaramo u devet uveče i ne smemo da odemo do prodavnice - kaže Zdenka Panić iz Ličke ulice. - Na jednoj strani ulice spavaju i ostavljaju smeće, a sa druge strane, nama ispod prozora vrše nužde. Okupljaju se uveče, viču, dobacuju, spavaju ispred ulaza.

Nekoliko desetina građana okupljaće se svako veče, a tvrde i da su spremni na blokadu Karađorđeve i Ulice Gavrila Principa ukoliko nadležni ne reše problem migranata iz parka.

- Blokiraćemo i ulaz u školu i na fakultet, jer nećemo dopustiti da deca budu u opasnosti - priča jedan od sugrađana iz ovog dela grada.