TIP - DERBI: Pljuštaće po ligama “petice”

Novosti online

23. 04. 2022. u 10:10

OVOG vikenda širom Evrope se igraju veliki derbiji

ТИП - ДЕРБИ: Пљуштаће по лигама “петице”

Tanjug/AP

Goreće po čitavoj fudbalskoj Evropi ovog vikenda! Od Severa do Juga, preko Zapada i Istoka, ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu neće znati gde svoj pogled pre da upere. Da li prema Ostrvu gde će u subotu (13.30) Arsenal ugostiti Mančester junajted u jednoj od najvećih utakmica engleskog fudbala, dok će se u nedelju od 17.30 u čuvenom “Mersisajdu”, za titulu vladara Liverpula boriti “redsi” i Everton. Jednako “vatreno” biće i na Apeninima gde borba za Skudeto između Intera i Milana ulazi u završnu ravan. “Neroazuri” će u subotu (18.00) dočekati ekipu Rome, a dan kasnije od 20.45 će “rosoneri” izaći na crtu drugom rimskom timu - Laciju.

Kome ni to nije dosta, imaće i nemački klasik u kojem će koplja ukrstiti minhenski Bajern i Borusija Dortmund (subota, 18.30).

U LONDONU BORBA ZA LŠ

Duel “tobdžija” i “crvenih đavola” može da se posmatra kao direktna borba za četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona. U toj trci je trenutno u prednosti Totenhem sa tri boda više u odnosu na njih, ali situacija može vrlo lako da se promeni za 180 stepeni. Međutim, s obzirom na poslednje rezultate i lošu formu oba tima, više deluje kao da se oni takmiče ko neće uzeti kartu za elitu. Izabranici Mikela Artete su u poslednjih pet ligaških mečeva upisali četiri poraza. A da stvar bude još gora, oni su došli od ekipa koje se nalaze u donjem delu tabele, dok Junajted uz dva trijumfa ima isto toliko neuspeha i jedan remi. U prvom ovosezonskom megdanu odigranom na “Old Trafordu”, domaćin je slavio 3:2, a dva pogotka postigao je sjajni Kristijano Ronaldo, koji ovog puta neće moći da pomogne svojim saigračima zbog nedavno doživljene tragedije i gubitka sina.

Arsenal – M. junajted 2.05 3.80 3.70

LIVERPUL JE CRVEN

Baš kao što je prethodnih godina Mančester uglavnom bio plav, tako je i Liverpul u crvenim bojama. Potpunu dominaciju su “redsi” uspostavili u svom gradu, neretko “karamelama” do vrha punili mrežu kao u prvom ovogodišnjem duelu (4:1). Malo ko može da se nada kako će ovog puta biti drastično drugačije, pogotovo kada se zna da se momci Jirgena Klopa trkaju sa Mančester sitijem za šampionsku titulu, dok se Everton nalazi u grčevitoj borbi za opstanak. Na čuvenom “Enfildu” je od 1999. do danas, gost slavio samo jedanput i to baš lani (0:2) pa time, ako ništa drugo, barem prekinuo niz nepobedivosti domaćina. Ipak, s obzirom da se Liverpul nalazi u strahovitoj formi i ne zna za poraz u prvenstvu od kraja decembra, ne piše se dobro ekipi Frenka Lamparda.

Liverpul – Everton 1.20 7.70 16.30

BEZ PRAVA NA GREŠKU

Drže fudbaleri Intera sudbinu u svojim rukama, i ukoliko na kraju Serije A ne budu na čelu kolone, za to mogu da krive isključivo sebe. Uspeli su “neroazuri” da prebrode period krize sa što manje štete. Ruku na srce, u velikoj meri im je u tome pomogao i gradski rival nesvakidašnjim kiksevima.

Upravo su u toku nedelje savladali Milan u Kupu Italije (3:0) plasiravši se u finale, time i napravili dobru uvertiru pred još jedan težak ispit koji dolazi u vidu polufinaliste Lige konferencije. Toplo-hlado igra rimska “vučica”, sa jednakim periodima inspiracije i nemoći, pa kao takva ne treba da plaši aktuelnog šampiona. Pogotovo zato što od Rimljana nije izgubio pet godina.

Inter – Roma 1.66 3.75 5.00

LACIJALI NA MILANEZE

Sve što su mogli, uprskali su crveno-crni iz Milana. Sa dva remija protiv objektivno slabijih rivala (Torino i Bolonja), izabranici Stefana Piolija su dopustili najvećem rivalu da ključeve šampionske trke drži kod sebe. Ne blistaju “rosoneri”, ove nedelje su ispali iz polufinala Kupa, a sada idu na neugodno gostovanje Laciju. “Nebeskoplavima” svaki bod znači u borbi za Evropu tako da se očekuje da do kraja lige žestoko grizu. Interesantan podatak jeste da nisu zatresli mrežu Milana čitavih 180 minuta. Međutim, pre toga su okršaj na “Olimpiku” ubedljivo dobili (3:0).

Lacio – Milan 2.80 3.30 2.45

DERBI ZA PRESTIŽ

Sa devet bodova viška, četiri kola pre kraja Bundeslige, jasno je da je Bajern iz Minhena novi-stari šampion Nemačke. Mada ne postoji konkretan rezultatski imperativ, derbi protiv Borusije Dortmund je uvek bio mnogo više od borbe za bodove. Bavarska “mašinerija” je dimenzija za sebe, što pokazuju i međusobni duelu u kojima “milioneri” nisu slavili još od 2019. godine. Uglavnom je to igra mačke i miša, a kao po pravilu Bavarci postignu najmanje tri gola. U poslednjih pet mečeva, videli smo goleade koje su se završavale sa ukupno četiri ili više golova, a čak tri puta je utakmica rešena rezultatom 3:2.

Bajern M. - Borusija D. 1.40 5.50 6.50

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)