DRAGULJ EVROPSKE KOŠARKE: Glavna predstava je u Beogradu!

M.M.

26. 10. 2023. u 16:00 >> 16:00

KOŠARKAŠI Partizana će u petom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja ugostiti Crvenu zvezdu. Utakmica će se igrati u "Štark areni" sa početkom u 18.30.

ДРАГУЉ ЕВРОПСКЕ КОШАРКЕ: Главна представа је у Београду!

Evroliga

Poraz je bolan i nikada nije dobrodošao, dok u slučaju pobede emocije ulaze u "crveno" i pucaju do poslednjeg komada. Drugovi iz reprezentacije postaju neznanci, obični sportski rivali postaju najljući neprijatelji.

Fizički dueli idu "do koske", pa čak i do te mere da se i karijere dovode u rizik. Svaki pojedinac će braniti boje svog kluba svim mogućim silama, a neretko i nesportskim potezima.

Peto kolo najelitnijeg evropskog takmičenja nam donosi nekoliko zanimljivih duela, ali glavna košarkaška predstava održaće se u Beogradu.

"Večiti derbi" polako postaje "dragulj" evropske košarke i to je svima jasno.

Partizan je aktuelni šampion ABA lige i prošlogodišnji učesnik nokaut faze Evrolige. Tim koji je prošle sezone tukao večitog rivala pet puta. Crveno-beli su takođe slavili u pet navrata, međutim, u najbitnijim utakmicama "parni valjak" je bio bolji.

Danas će neki drugi momci zračiti energijom, na terenu više nema Matijasa Lesora i Dantea Egzuma, ali tu su neka nova imena kao što su Frenk Kaminski, Pi-Džej Doužer i ostali.

Postoje igrači koji se dodatno motivišu kada igraju protiv bivšeg kluba, a jedan od njih je i Kevin Panter. Tridesetogodišnjak iz Njujorka se neretko upali do te mere da na parketu izgleda kao programirana mašina.

Jasno je da se pored vrele krvi mora imati i određena doza hladnokrvnosti, a nju će održavati bivši student univerziteta "Santa Barbara" Džejms Naneli. Momak koji je "nekoliko puta dokazao da je u završnicama hladan kao kamen.

Željko Obradović još uvek uigrava svoj tim i svestan je da će njegovi igrači morati da odigraju timski košarku kako bi zaustavili magiju koja dolazi sa suprotne strane.

Miloš Teodisić je jedan od najboljih košarkaša u 21. veku, a večeras će odigrati svoj prvi derbi u crveno-belom dresu.

"Košarkaški Mocart" nije u najboljim godinama, ali dobro je poznato da u rukama ima "čarobni štapić" kojim može srušiti bilo kog protivnika.

Očigledno je da Teu nije prijala saradnja sa Duškom Ivanovićem, ali sada će instrukcije dobijati od grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa koji je pre nekoliko dana stigao u klub.

Ljubitelji košarke starog kova kažu da najmekšu ruku na Starom kontinetu imaju Litvanci, a to nam je nekoliko puta demonstrirao i Rokas Gedraitis. Bivši košarkaš Baskonije ima neverovatno brz izbačaj i u stanju je da pogodi iz gotovo svake pozicije.

Džoel Bolomboj je neko ko se razigrao u prethodna dva kola i to crveno-belima daje veću sigurnost u reketu.

20.000 "grobara" će davati vetar u leđa svojim ljubimcima, dok su se "delije" odlučile na "bojkot". Navijači crveno-belih nisu prihvatili 300 ponuđenih ulaznica za prvi evroligaški derbi u ovoj sezoni.

Pravdu će večeras deliti Migel Anhel Perez, Gutis Vilijus i Rain Perandi.

Naša procena je da će se igrati u brzom ritmu i da će granica poena na poluvremenu biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +81,5 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)