''PLAVA ČETA'' BI DA OBEZBEDI NOVI PLASMAN U ČETVRTFINALE: Česi su reprezentacija koja zna da napravi iznenađenje

V.M.

10. 09. 2023. u 10:37

U osmini finala Evropskog prvenstva u odbojci, Srbija će od 18 časova ukrstiti koplja sa Češkom.

ПЛАВА ЧЕТА БИ ДА ОБЕЗБЕДИ НОВИ ПЛАСМАН У ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Чеси су репрезентација која зна да направи изненађење

FOTO: CEV

Srbija je u dosdašanjem toku takmičenja prikazala dosta dobru odbojku. Slavila je protiv Švajcarske, Estonije, Belgije i Nemačke, dok je jedini poraz doživela od Italije što je bilo dovoljno za drugo mesto u grupi ''A''. 

Posebno je bitan bio taj dvoboj sa Nemačkom u kojem je ''plava četa'' slavila sa 3:1, a najviše se istakao Dražen Luburić sa 15 poena, kao i Kujundžić sa 14.

Dobra vest za selektora Igora Kolakovića je to što se treninzima ekipe pridružio i Uroš Kovačević od kojeg se očekuje da nastupi u eventualnom četvrtfinalu ako naša selekcija slavi večeras, a ono što je još bitnije je da će biti spreman za kvalifikaje za Olimpijske igre u Parizu koje će se odigrati ubrzo nakon Evropskog prvenstva.

Atmosfera je odlična u redovima Srbije, momci to stalno ističu pri izjavama novinarima i sa dosta samopoudanja ulaze u večerašnji meč.

Sa druge stane mreže biće Česi koji su u prošlosti umeli da naprave par iznenađenja na Evropskim prvenstvima, a svakako se najviše ističe ono sa prošlog kada su u osmini finala savladali olimpijskog prvaka Francusku sa 3:0.

Što se tiče ovog takmičenja, Češka je grupnu fazu završila sa skorom 3-2. Bila je bolja od Danske, Crne gore i Severne Makedonije, a uz to je doživela očekivane poraze od Poljske i Holandije.

Bolji iz ovog duela će se u četvrtfinalu verovatno sastati sa Poljskom koja večeras od 21:00 igra sa Belgijom.

Današnji rivali se jako dobro poznaju jer su na pripremama odigrali čak dva međusobna meča tako da malo toga ima što ne znaju jedni o drugima, a mi verujemo da će večeras granica poena biti prebačena. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +172,5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!