SERIJA STIGLA U TEKSAS: Može li Luka Dončić voditi Meverikse do pobede?

M.M.

22. 05. 2022. u 10:11

U noći između nedelje i ponedeljka košarkaši Dalasa ugostiće Golden Stejt u okviru treće utakmice finala zapadne konferencije.

СЕРИЈА СТИГЛА У ТЕКСАС: Може ли Лука Дончић водити Мевериксе до победе?

FOTO: Tanjug/AP

Ukoliko ste gledali prethodnu utakmicu između Voriorsa i Meveriksa a pritom isključili televizor na poluvremenu, bili bi priličnno iznenađeni kada bi saznali da su momci iz San Franciska pobedili rezultatom 126-117.

Izabranici Džejsona Kida su sjajno igrali u prvom poluvremenu i na pauzu su otišli sa 14 poena zalihe, na semaforu je stajalo 58-72.

Delovalo je kao da gosti kontrolišu situaciju na terenu, međutim, utakmica se u drugom poluvremenu okrenula za 180 stepeni.

Domaćin je sjajno realizovao treći kvartal koji je dobio sa 12 poena razlike, i tu je bilo jasno da su uhvatili veliki zalet.

Luka Dončić je učinio sve što je u njegovoj moći, ubacio je 42 poena i podelio 8 asistencija, ali na kraju njegov učinak nije bio dovoljan za pozitivan ishod.

U pobedničkom taboru prednjačio je Stef Kari koji je ubacio 32 poena i dodao 5 asistencija, pratio ga je Džordan Pul sa 23 poena, dok je Kevon Luni odigrao meč karijere i brojao do 21.

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj poraz je izuzetno težak za košarkaše Dalasa, posebno ako uzmemo u obzir to koliko su dobro odigrali prvo poluvreme, nijedan klub ne voli da gubi sa 2-0 u seriji, Luka će sada morati da smisli način kako da njegova ekipa uhvati priključak.

Ovo je bilo 12. put od kako je Stiv Ker došao u klub da se Voriorsi vraćaju iz minusa od 15 ili više poena u nekoj plej-of utakmici.

To samo svedoči kakav karakter imaju ovi momci, ono što je najbitnije, kada stvari ne idu svojim tokom, ekipa ne paniči već ostaje pribrana i veruje da će lopta početi da ih sluša, što se često i dešava.

Večeras se serija seli u Teksas, tamo su Slovenac i saigrači u stanju da pobede svaku ekipu, ali sada im dolaze protivnik koji puca od samopouzdanja, a u takvim momentima tandem Kari-Tompson je prosto nezaustavljiv.

Kidovi puleni su dokazali nebrojano puta da ih ne treba otpisivati, navijači će im davati veliki vetar u leđa svih 48 minuta.

Daćemo blagu prednost domaćinu u verujemo da će rećšiti utakmicu u svoju korist.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega