BIĆE GOLOVA U DORTMUNDU: Obe ekipe igraju efikasan fudbal, a gosti redovno ispoštuju ovu igru

O. M.

13. 03. 2024. u 07:50

BORUSIJA iz Dortmunda dočekuje PSV na svom "Vestfalenu" u sredu od 21 čas.

БИЋЕ ГОЛОВА У ДОРТМУНДУ: Обе екипе играју ефикасан фудбал, а гости редовно испоштују ову игру

Foto Profimedia

Reč je o revanšu osmine finala Lige šampiona, a prvi susret u Ajndhovenu završen je nerešenim rezultatom 1:1.

Borusija Dortmund u ovaj meč ulazi u dobroj formi, pošto je u poslednja dva kola nemačkog šampionata ostvarila dve uzastopne pobede u gostima protiv Union Berlina (2:0) i Verdera iz Bremena (2:1). Popularni "milioneri" su time prekinuli negativan niz sa samo jednim trijumfom u prethodnih pet utakmica.

Sa 47 osvojenih bodova, izabranici Edina Terzića trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli Bundeslige, sa čak 20 bodova manje od vodećeg Bajera iz Leverkuzena, a samo bod više od petoplasiranog Red bul Lajpciga.

Treba reći da je forma Dortmunda na domaćem terenu neujednačena poslednjih meseci. Oni su slavili u samo četiri od poslednjih deset mečeva pred svojim vernim "žutim zidom". Poslednji su izgubili sa 3:2 od Hofenhajma.

Ipak, Borusija Dortmund, koja u dosadašnjem delu Bundeslige beleži daleko lošije rezultate nego prošle sezone, odlično je nastupila u grupnoj fazi Lige šampiona. Zauzeli su prvo mesto u Grupi F sa 11 osvojenih bodova iz šest odigranih mečeva u takozvanoj "grupi smrti" sa Pari Sen Žermenom, Milanom i Njukasl junajtedom.

S druge strane, lider holandskog šampionata se posle dugih osam godina vratio u nokaut fazu Lige šampiona . Tim iz Ajndhovena je mesto među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta obezbedio kao drugoplasirani tim u Grupi B sa devet osvojenih bodova iz šest odigranih utakmica, u konkurenciji Arsenala, Lensa i Sevilje.

Doživeli su samo jedan poraz u grupnoj fazi i to od Arsenala na ''Emirejtsu'', a na ostalim mečevima su upisali dve pobede uz tri remija.

Svakako je najbitniji trijumf bio onaj iz petog kola kada su u veoma zanimljivoj utakmici slavili sa 3:2 na ''Ramon Sančez Pishuanu'' protiv Sevilje i tako čekirali kartu za osminu finala.

PSV putuje u Nemačku posle teške pobede od 1:0 u gostima protiv Go ahed iglsa za vikend. PSV ove sezone dominira Eredivozijom sa čak deset bodova više od šampiona Fejenorda. Izabranici Patra Bosa imaju 22 pobede i tri remija, bez poraza.

Holanđani u gostima redovno ispoštuju igru "oba tima daju gol". Samo tri od poslednjih 15 susreta u Ligi šampiona van Holandije nisu doneli golove na obe strane, pa je realno očekivati ovakav rasplet i u Dortmundu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)