TITULA PA SELIDBA NA ENFILD? Trener Leverkuzena prvi kandidat da zameni Klopa, ali ima još posla na Baj areni

O. M.

03. 02. 2024. u 07:55

LIDER Bundeslige Bajer iz Leverkuzena gostuje "fenjerašu" Darmštatu u 20 kolu nemačkog fudbnalskog prvenstva. Utakmcia se igra od 15 časova i 30 minuta na stadionu "Bolenfaltor".

ТИТУЛА ПА СЕЛИДБА НА ЕНФИЛД? Тренер Леверкузена први кандидат да замени Клопа, али има још посла на Бај арени

Foto arhiva VN

Da je razlika u kvalitetu između ovih ekipa ogromna videlo se u prvom delu sezone kada su izabranici Ćabija Alonsa pobedili sa 5:1 na Baj areni u Leverkuzenu. Tada je viđena rapsodija Viktora Bonifaćea, nigerijskog fudbalera koji ovog puta neće predvoditi napad "farmaceuta, ali ne zbog toga što je sa svojim "super orlovima" u Obali Slonovače gde pokušavaju da osvoje četvrtu titulu šampiona Afrike. Bonifaće je povređen i zbog toga će ovu utakmicu gledati iz svog doma.

Ali i bez njega Alonso ima veliki napadački potencijal u timu, pre svega iskusnog Jonasa Hofmana koji je ove sezone stigao posle dve sjajne godine u Borusiji Menhengladbah. Ali, za Bajer ove godine pogađaju i defanzivci Frimpong i Grimaldo, koji je pored sedam golova upisao i osam asistencija po čemu je drugi u ligi iza Bajernovog Liroja Sanea. 

Darmštat je produžio svoj neželjeni niz bez pobeda u Bundesligi na 12 mečeva kada je prošlog vikenda pretrpeo minimalan poraz od 1:0 u gostima od Union Berlina. Nominalno, to je bio derbi začelja, ali je već nekoliko nedelja Union u velikom usponu i jasno je da im je mesto u gornjem delu tabele.

Bio je to 12. poraz za "ljiljane" u sezoni i 12. uzatopna utakmica bez pobede. Oni su slavili samo dva puta ove sezone, vezali su u šestom i sedmom kolu trijumfe nad Verderom i Augzburgom.

Trener Torsten Liberneht je pod sve većim pritiskom da preokrene situaciju u klubu jer ak ose ubrzo nešto ne promeni za 180 stepeni Darmštat će se preseliti u Cvajtu. Darmštat je sakupio samo 11 bodova u prvih 19 utakmica ove sezone, a samo u sezoni 2016/17, kada su ispali iz prve lige, imali su manje bodova (devet) u ovoj fazi sezone.

Izglede na uspeh u subotu dodatno kvari istorija duela sa Leverkuzenom, pošto su izgubili šest od poslednjih sedam mečeva u Bundesligi sa "farmaceutima", uključujući sva tri na domaćem terenu.

Darmštat je na "dobrom putu" da izjednači svoj rekord iz davne sezone 1981/82 kada je vezao 13 utakmica bez pobede u Bundesligi.

Savršen početak Bajera iz Leverkuzena u 2024. završio se prošlog vikenda, pošto ih je Borusija Menhengladbah zadržala na remiju bez golova, uprkos tome što su dominirali u nadmetanju sa 75 odsto poseda i čak 28 šuteva na gol koje je treći čuvar mreže "ždrebaca" Moric Nikolas volšebno zaustavio.

Bio je to prvi put u sezoni da puleni Ćabija Alonsa ne postignu gol a to ih je koštalo gubitka dva boda i približavanja Bajerna na samo dva boda zaostatka. Naredne nedelje igra se derbi sezone, možda i odlučujuća utakmica za odluku o šampionu, dolazak Bajerna na "Baj arenu", 10. februara. posle toga Bajer će opet imati malo odmora pošto ga očekuju susreti sa preostalim članovima najslabije trojke Bundeslige, Majncom i Kelnom.

Ipak, Leverkuzen ostaje jedini tim u Ligama petice koji je bez poraza u svim takmičenjima ove sezone, a odigrali su 28 utakmica. Tako dug niz bez poraza (izgubili su poslednjeg dana prošle sezone od Bohuma pa se niz ne prenosi) nisu imali od 1978 i 1979 kada su igrali u Cvajti i vezali kroz dve sezone 24 utakmice bez izgubljene.

Šuška se da bi Ćabi Alonso na kraju sezone mogao da zameni Jirgena Klopa na klupi Liverpula, što bi bilo logično rešenje jer je Španac očigledno prerastao sredinu. Za njega se raspitivala i Barselona koja na leto ostaje bez Ćavija, ali je poznato da je Alonso čovek Real Madrida, Liverpula i Bajerna. Pošto je malo verovatno da će ga Leverkuzen pustiti u rivalsku ekipu, Karlo Ančeloti ima siguran posao na klupi "kraljevića", ostaje samo selidba na Enfild kao realna opcija.

Darmštat će ostati bez usluga Marvina Mehlema koji je slomio nogu, kao i Matijasa Honsaka, Arona Sajdela, Frejzera Hornbija i Brejdona Manua zbog povreda.

Što se tiče Leverkuzena, osim Viktora Bonifaćea (prepone), van konkurencije za tim su zbog povreda i Ezekiel Palasios i Artur, dok je Odilon Kosunu na Afričkom kupu nacija gde će pokušati da pomogne Obali Slonovače da osvoji titulu na svom terenu. Amine Adli možda bude u konkurenciji za tim jer je Maroko ispao a njegov povrata ku klub se očekuje "svakog trenutka".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3-5 (kvota 2,07)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu