ROMA JURI TREĆI TRIJUMF U NIZU: Večerašnji rival je tradicionalno lak plen za ''vučicu''

V.M.

05. 02. 2024. u 08:01

ZAVESU na 23. kolo Serije A večeras će spustiti Roma i Kaljari na ''Olimpiku'' (20.45).

РОМА ЈУРИ ТРЕЋИ ТРИЈУМФ У НИЗУ: Вечерашњи ривал је традиционално лак плен за вучицу

Foto: Profimedia

Život posle Morinja ide dobro vučici koja je ostvarila dve pobede sa Danijeleom de Rosijem na klupi. Doduše, protiv Verone i Salernitane nije izgledala baš najbolje na terenu, ali slavila je na oba duela sa po 2:1.

I dalje je kreativnost najveća boljka ove ekipe i kada nema Dibale na terenu, Roma se baš muči i stvara veoma mali broj gol-šansi.

Ipak, ratnički duh koji ga je krasio kao fudbalera, Danijele de Rosi je uspeo da prenese na svoje izabranike i zalaganjem na terenu uspevaju da beleže dobre rezultate.

Jedina velika promena koju je mladi stručnjak napravio u odnosu na Morinja je promena formacije, umesto standarne sa pet defanvzivaca, đalosori igraju sa četiri i imaju dodatnog veznjaka sa kojim pokušava da reši pomenuti problem kreativnosti.

Takođe, Roma je bila aktivna u završnici prelaznog roka i ekipu je iz Empolija pojačao Tomaso Baldanzi za deset miliona evra.

Baldanzi je prednji vezni koji je poznat kao dosta nezgodan fudbaler za čuvanje i svojom levicom stalno pravi probleme defanzivcima protivničkih ekipa.

Večerašnji meč je jako bitan za Romu jer pored činjenica da može da se izjednači po broju sakupljenih poena sa četvrtoplasiranom Atalantom, ima priliku da veže tri prvenstvene pobede po prvi put nakon oktobra meseca.

Samopouzdanje potrebno da to učine daće im njihovi verni fanovi koji svaki susret ispunjavaju ''Olimpiko'' do poslednjeg mesta, kao i činjenica da je Roma neporažena na poslednjih 13 utakmica kod kuće u svim takmičenjima.

Sve u svemu, ne piše se dobro Kaljariju koji dolazi u Rim kao veliki autsajder.

Gosti su se vratili u Seriju A ove sezone i opstanak u eliti im je primaran cilj, a ono što je bitno za njih je da se nalaze izvan zone ispadanja na 17. mestu, ali su izjednačeni po broju bodova sa Veronom i Empolijem koji su prvi timovi ispod crte.

Glavni adut ekipe sa Sardinije je čuveni Klaudio Ranijeri koji ih predvodi kraj aut linije i može se reći da radi veoma dobar posao jer kvalitet igrača koji ima na raspolaganju nije na zavidnom nivou.

Iskusni Italijan je vodio brojne klubove kroz svoju dugačku karijeru, a među njima se nalazi i Roma na čijem je čelu bio u dva navrata, a najviše se pamti onaj prvi kada mu je malo falilo da donese titulu vučici u sezoni 2009/10.

U prvom delu sezone đalorosi su rutinski savladali Kaljari sa 4:1 na Sardiniji što im je bila treća uzastopna pobeda nad večerašnjim rivalom.

Što se tiče izostanaka domaćin će biti bez Ejbrahama, Ndike, Azmuna i verovatno Spinacole, dok će sa druge strane meč propustiti Luvumbo, Rog, Mankosu i Oristanio.

Tipujemo keca na Romu jer je kvalitet debelo na njenoj strani, a i generalno igra fenomenalno pred svojim navijačima koji su pravi primer ''dvanaestog igrača'' ove sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!