INTEROVO ZAGREVANJE ZA "DERBI ITALIJE": Inzagija brine odsustvo jednog igrača - bez njega "neroazuri" nisu isti tim

O. M.

28. 01. 2024. u 10:33

U okviru 22. kola italijanske Serije A, Fiorentina u nedelju od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Artemio Franki" dočekuje lidera prvenstva Inter.

ИНТЕРОВО ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ДЕРБИ ИТАЛИЈЕ: Инзагија брине одсуство једног играча - без њега нероазури нису исти тим

Foto: EPA-EFE/Ozan Kose/POOL

Inter je sredinom nedelje odbranio pehar osvajača Super kupa Italije. Bio je to treći uzastopni trijumf "neroazura" u ovom takmičenju, kojim je trener Simone Inzagi potvrdio svoj nadimak "osvajač kupova" - sada ih ima osam, pet superkupova Italije i tri Kupa Italije, sve od 2019. godine do danas.

Nakon što je lako pobedio Lacio u polufinalu, milanski velikan je u ponedeljak pobedio i šampionski tim Napolija.

Iako je Juventus iskoristio njihovo odsustvo da preuzme vrh tabele, Inter je uoči ovog kola imao samo bod manje.Pošto je Juve kiksnuo, osvojivši samo bod protiv Empolija - gol reprezentativca Srbije Dušana Vlahovića nije bio dovoljan da se sa igračem manje pobedi jedna od najlošijih ekipa Lige.

Ali, ko je bolji od dve trenutno vdeće ekipe u Italiji saznaće se naredne nedelje kada je na programu "derbi Italije", a Inzagijevi momci danas moraju da se koncentrišu na gostovanje u Firenci.

Inter je uoči odlaska u Saudijsku Arabiju ostvario ubedljivu pobedu od 5:1 protiv Monce. Time je stigao do 51. boda, što je tek drugi put u istoriji Serije A da ekipa sakupi 50 ili više bodova posle 20 kola (Napoli je prošle sezone imao 54).

Inter za sada ima stoodstotan učinak u 2024. godini, a jedini poraz u sezoni i dalje je ona jod Sasuola u septembarskom preokretu "neroverda". Naravno, ako ne računamo ispadanje iz Kupa posle produžetka od Bolonje.

Inzagi na ovom meču zbog suspenzije neće moći da računa na Hakana Čalhanoglua, čije odsustvo može da brine "interiste" jer bez njega u timu Inter češće gubi nego što osvaja bodove.

Kapiten i najbolji strelac Lautaro Martinez ponovo će biti partner Markusu Turamu u napadu, a obojica su, uz pomenutog Čalhanoglua, postigli golove u septembarskom ogledu na "San Siru", s tim što je Martinez dva puta tresao mrežu Kristensena.

Fiorentina je pobedila samo jednom u poslednjih 13 mečeva sa Interom, 1:0 na "San Siru" prošlog aprila. Ipak, njihova poslednja utakmica sa Interom završena je porazom od 4:0. 

"Ljubičasti" nisu dobro počeli 2024. godinu. Osim eliminacije u polufinalu Superkupa od Napolija, u prvenstvu su izgubili od Sasuola, a jedini bod osvojili su protiv Udinezea u remiju 2:2 na "Frankiju".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)