ČELSI POČEO DA OPRAVDAVA VELIKI NOVAC ULOŽEN U NJEGA: ''Plavci'' su slavili na pet od poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima

V.M.

26. 01. 2024. u 08:25

U četvrtom kolu FA kupa imaćemo još jedan premijerligaški obračun kada Čelsi na ''Stafmord bridžu'' od 20.45 dočeka Aston vilu.

ЧЕЛСИ ПОЧЕО ДА ОПРАВДАВА ВЕЛИКИ НОВАЦ УЛОЖЕН У ЊЕГА: Плавци су славили на пет од последњих шест мечева у свим такмичењима

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima dočekuju ovaj meč u dobroj atmosferi, a to se posebno može reći za ''plavce'' koji su preko nedelje obezbedili plasman u finale EFL kupa.

Jurili su gol zaostatka protiv Midlzbroa na ''Stamford bridžu'' posle poraza u prvoj utakmici (0:1), ali to nije bio problem za izabranike Maurusija Poketina koji su već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika jer su vodili sa 4:0, dok su u drugom delu igre samo pojačali tu prednost i postavili konačnih 6:1.

S obzirom na to da imaju razočaravajuću sezonu, ako pogledamo koliko je novca uloženo u ovaj tim, plasman u finale je veliki uspeh za Čelsi koji je to takmičenje osvajao pet puta, a za šesti trofej će se na ''Vembliju'' boriti sa Liverpulom.

Osovinu kluba čine izuzetno mladi igrači koji igraju sve bolje kako sezona odmiče i predvođeni Kolom Palmerom slavili su na pet od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima.

Mladi Englez je letos pojačao tim iz redova Mančester sitija i ispostavilo se da je 40 miliona funti potrošenih na njega najbolja investicija kluba u eri Toda Boulija jer je na 23 odigrana meča u dresu domaćina postigao 11 golova i podelio sedam asistencija.

Poketino će novu dobru partiju očekivati od njega protiv Aston vile koja večeras dolazi na ''Stamford bridž''. Najveći hit Premijer lige je poslednji meč odigrao pre 12 dana kada je remizirao sa Evertonom (0:0), tako da su izabranici Unaja Emerija napunili baterije pred derbi četvrtog kola FA kupa.

Vila je oduševila sve svojim nastupima u prvom delu sezone i konkurisala je za sam vrh tabele, ali u poslednje vreme je pala u formi i sada je četvrta na tabeli sa pet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Liverpul.

Glavni problem birmingemskih ''lavova'' je to što pružaju veoma loše partije na strani i na 11 utakmica u gostima ostvarili su samo četiri pobede u Premijer ligi.

Ipak, samopouzdanje da mogu do trijumfa daje im činjenica da su jednu od njih ostvarili upravo na ''Stamford bridžu'' kada su krajem septembra odneli tri boda iz prestonice pogotkom Olija Votkinsa.

Što se tiče FA kupa, Vila je konačno uspela da probije maler i nakon osam godina je  prošla u četvrtu fazu najstarijeg takmičenja na svetu pobedom nad Midlzbroom (0:1), dok je sa druge strane Čelsi takmičenje otvorio rutinskim trijumfom protiv Prestona (4:0).

Ako pogledamo izostanke domaćin će biti bez Nkunkua, Ugočukvua, Džejmsa, Lavije, Sančeza i Fofane, a uz to je Poketino najavio da će limitiranu minutažu imati Ben Čilvel.

U lošoj situaciji su i gosti jer Emeri ne može da računa na dosta bitnih igrača poput Toresa, Dinja, Buendije, Mingsa, Ramzija i Durana, a uz njih će još izostati Olsen, odnosno Bertran Traore koji je poveo Burkinu Faso ka osmini finala Afričkog kupa nacija.

Momentum je na strani Čelsija i verujemo da će plavci slaviti na večerašnjem duelu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)