BUKARIJEVA GREŠKA KOŠTAĆE GANU PLASMANA? "Crne zvezde" nemaju izbora - moraju da pobede ili idu kući

O. M.

22. 01. 2024. u 14:18

MOZAMBIK i Gana sastaju se u, za obe selekcije, odlučujućem, a za bar jednu od njih i poslednjem meču na AFKON-u 2023.

БУКАРИЈЕВА ГРЕШКА КОШТАЋЕ ГАНУ ПЛАСМАНА? Црне звезде немају избора - морају да победе или иду кући

FOTO: Tanjug/AP

Ove dve reprezentacije dele treće i četvrto mesto u grupi sa jednim bodom. Zelenortska Ostrva su obezbedila prvo mesto u grupi B, a Egipat će pokušati da pobedom nad liderom osigura drugo ispred današnjih rivala kojima beži samo bod.

I Mozambik i Gana odigrali su 2:2 sa Egiptom, ali su "crne zvezde" izgubile sa manjom razlikom od Zelenortskih Ostrva pa su u nešto boljoj poziciji. Boljoj, u smislu da im remi garantuje treće mesto, ali ne i plasman među četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Mozambik se našao u situaciji da mu za prolaz dalje treba pobeda nad ekipom koju nikada nisu uspeli da savladaju, a mogu da se podiče samo sa dve nerešene protiv "crnih zvezda".

Gana je daleko od reprezentacije koja je četiri puta osvajala AFKON. Ova reprezentacija je između 2008. i 2017. godine igrala barem polufinale na svih šest u tom periodu odigraih AFKON turnira, ali od tada najdalje što je došla bila je jedna osmina finala.

Od lidera grupe izgubili su golom u drugom minutu nadoknade. Selektor Kris Hoton pokušao je posle toga da izmenom povrati remi, ali je napadač Crvene zvezde Osman Bukari prekasno ušao da bi ostvario bilo kakav uticaj na tok meča.

U drugom kolu protiv Egipta, Gana je dva puta vodila, ali su greške omogućile "faraonima" da oba puta izjednače. Drugu od tih grešaka je napravio Osman Bukari. Samo minut nakon što je ušao u igru, pri rezultatu 2:1 za njegov tim presekao je jedan napad Egipta posle čega se s loptom u nogama stuštio prema golu. Neshvatljiva greška u ovoj priči je ta što se Bukari uputio prema svom golu. Trezege mu je oduzeo i uposlio Mustafu Mohameda koji je doneo poravnanje timu.

Irac je 15 minuta kasnije Buakrija izveo iz igre, kako je posle objasnio, zato što je ova greška uticala na njega. Ostaje da se vidi da li će Bukari protiv Mozambika dobiti priliku posle ovakvog gafa.

NAŠ PREDLOG: Mozambik - Gana 2 (kvota 1,67)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)