VELIKI DERBI NA AFRIČKOM KUPU NACIJA: Domaćin ukršta koplja sa ''super orlovima''

V.M.

18. 01. 2024. u 10:04

U veoma zanimljivoj utakmici drugog kola grupe ''A'' sastaće se Obala Slonovače i Nigerija. Meč se igra na stadionu ''Alasane Utara'' sa početkom u 18 časova.

ВЕЛИКИ ДЕРБИ НА АФРИЧКОМ КУПУ НАЦИЈА: Домаћин укршта копља са супер орловима

Foto: Profimedia

Obala Slonovače je na sjajan način započela turnir, rutinskom pobedom nad Gvinejom od 2:0.

Na taj način su napravili veliki korak ka nokaut fazi, ali oni se neće zadovoljiti samo plasmanom u nju jer imaju aspiracije da postanu prvi domaćin koji je osvojio Afrički kup nacija još od Egipta kojem je to pošlo za rukom 2006. godine.

Pre ovog turnira, ''slonovi'' su vezali tri pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i prijateljskim mečevima, a da su u sjajnom ritmu potvrđuje i činjenica da su svaki od tih trijumfa ostvarivali sa dva ili više gola razlike.

Osovina ekipe je sjajan vezni red koji prevodi fudbaler Barselone Frank Kesi, a pomažu mu Sangare iz Notingem foresta, kao i iskusni Seko Fofana.

Ipak, danas će imati najteži zadatak u grupnoj fazi jer će se sastati takođe sa jednim od favorita, reprezetnacijom Nigerije. 

Za razliku od domaćina, ''super orlovi'' nisu otvorili turnir pobedom već su remizirali sa Ekvatorijalnom Gvinejom.

Gubili su na tom meču, ali Osimen je poravnao rezultat krajem prvog poluvremena, dok ih je u drugom delu igre sa par sjajnih odbrana zaustavio golman Ovono pa je ostalo 1:1.

Nigerijci se sada nalaze u neugodnoj situaciji jer imaju samo jedan osvojen bod, ali dobra vest za njih je da pored dva provplasirana tima iz svake grupe u osminu finala idu i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, tako da iako danas izgube pobedom u poslednjoj rudni bi gotovo sigurno osigurali igranje u narednoj fazi.

Očekujemo da obe selekcije oprezno uđu u ovaj meč i verujemo u iks na kraju susreta ili poluvremenu.

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,67)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)