LEVERKUZEN NE DA PRVO MESTO: Borusija posle uspeha u Ligi šampiona gostuje neporaženom Bajeru

O. M.

03. 12. 2023. u 10:06

DERBI utakmica 13. kola nemačke Bundes lige igra se na Baj areni u Leverkuzenu gde neporaženi Bajer od 17 časova i 30 minuta dočekuje vicešampiona Borusiju iz Dortmunda.

ЛЕВЕРКУЗЕН НЕ ДА ПРВО МЕСТО: Борусија после успеха у Лиги шампиона гостује непораженом Бајеру

Foto: Profimedia

Ni najoptimističniji navijači Leverkuzena nisu pre početka sezone mogli da očekuju da će njihovi ljubimci posle 12 kola predvoditi bundesligaški karavan i to sa skoro savršenim učinkom. Doduše, videlo se tokom prošle sezone da je španski stručnjak Šabi Alonsio postavio čvrste temelje i da će "farmaceuti" igrati značajnu ulogu u prvenstvu, ali ovo je prevazišlo očekivanja.

U prvih 12 kola samo je šampion Bajern uspeo da ostane neporažen protiv Bajera koji ima maksimalan učinak u Ligi Evrope a i Kupu je stigao do trećeg kola dvema ubedljivim pobedama.

U prošlom kolu Leverkuzen je u gostima pobedio Verder sa 3:0. Bila je to utakmica u kojoj je na terenu postojao samo jedan tim, naravno Bajer. Dobro su kontrolisali loptu, strpljivo tražili šanse i to im se isplatilo. Prvi gol postigao je defanzivac Verder Deman u devetom minutu. Na kraju prvog poluvremena Leverkuzen je povisio na 2:0 golom Džeremija Frimponga, a konačan rezultat postavio je u drugom delu igre Grimaldo. 

Španac se tim pogotkom izjednačio na čelu klupske liste strelaca sa Nigerijcem viktorom Bonifačeom, obojica sada imaju po sedam

U Ligi Evrope Leverkuzen je savladao Haken sa 2:0, a pre odlaska na reprezentativnu pauzu ostvario je još dve pobede bez primljenog gola, u Bundesligi je pobedio Union Berlin kod kuće sa 4:0, a u Ligi Evrope Karabag sa 1:0 u gostima.

Borusija iz Dortmunda ove sezone ne pruža ni priblićno dobre partije u Bundesligi kao prošle kada su ih glupost i malo nedostatak sreće koštali šampionske titule. Uoči ovog kola "milioneri" su zauzimali četvrto mesto na tabeli sa 24 boda, deset manje od današnjeg protivnika, ali ih je pobedom protiv Hajdenhajma pretekao Lajpcig sa dva boda više. Ispred njih je i Štutgart na trećoj poziciji, koji je sakupio 30 bodova.

Borusija je u prošlom kolu pobedom nad imenjakinjom iz Menhengladbaha prekinula niz od tri utakmice bez trijumfa. Istina, bili su to teški rivali, Štutgart, Bajern i Ajntraht ali jedan bod iz ta tri duela je premalo za ekipu koja ima šampionske ambicije.

Naročito u Nemačkoj, gde vam za vratom uvek duva Bajer, bez obzira koliko ste dobri. Leverkuzen teško da je imao bolji start sezone u istoriji, a Bavarcima beži samo bod.

Mnogo više razloga za radost navijači Dortmunda imaju zbog rezultata u Evropi, gde su njihovi ljubimci u teškoj grupi sa Pari Sen Žermenom, Njukaslom i Milanom već izborili plasman u drugi krug, a vizu su overili ove sedmice pobedom od 3:1 na San Siru. Možda će ih umor i radost zbog pobede blokirati na Baj areni, ali s druge strane, možda im bude i vetar u leđa.

Dueli Leverkuzena i Dortmunda uvek su uzbudljivi i retko završavaju bez pobednika, samo jedan od poslednjih 15 je bio remi, uz deset pobeda Borusije i četiri Bajera. Poslednja dva puta palo je 0-2 golova, ali je zato u 11 pre toga samo jednom palo manje od tri gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 1,78) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)