NAJVEĆI HIT LA LIGE BI DA SE VRATI NA PRVO MESTO: ''Lavovi'' iz Baskije imaju drugačije planove

V.M.

27. 11. 2023. u 11:35

ĐIRONA i Atletik Bilbao spuštaju zavesu na 14. španske La Lige (21.00).

НАЈВЕЋИ ХИТ ЛА ЛИГЕ БИ ДА СЕ ВРАТИ НА ПРВО МЕСТО: Лавови из Баскије имају другачије планове

EPA

Domaćin ima sezonu iz snova i jedna je od najlepških fudbalskih priča u Evropi ove sezone. Bori se sa divovima Barselonom, Realom i Atletikom u samom vrhu tabele i nakon 12 odigranih kola zauzimao je prvo mesto koje mu je jučerašnjom pobedom preoteo kraljevski klub i sada je red na Katalonce da uzvrate istom merom.

I pored sjajni nastupa trener Mičel i dalje ne želi pričati o eventualnoj borbi za titulu, ali ukoliko njegova četa nastavi u istom ritmu moraće uskoro da prihvati tu činjenicu.

U prošlom kolu Đirona je uspela da savladaa veoma neugodni Rajo Valjekano (2:1) koji je ove sezone ''otkidao'' bodove Realu i Barseloni.

Katalonci su nanizali šest uzasopnih pobeda u svim takmičenjima, a posebno dobre nastupe pružaju pred svojim navijačima na ''Munisipal de Montoliviju'' na kojem su ostvarili pet trijumfa u šesti ligaških mečeva.

Sa druge strane, Bilbao takođe igra veoma dobro i ostvario je tri vezane pobede. Poslednju u nizu zabeležio je protiv Selte u veoma zanimljivoj utakmici.

Čak dva puta su ''nebeskoplavi'' imali prednost, ali Baskijci su se vraćali i na kraju slavili pogotkom sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi (4:3).

Iako to nije bio slučaj prethodnih godina, ''lavovi'' igraju utakmice sa velikim brojem pogodaka. To je pogotovo slučaj u poslednje vreme jer im je gol-razlika na minula četiri susreta 11:8, što znači da u proseku pada skoro pet pogodaka po meču!

U redovima domaćina neće biti Garsije, Džastina, Roke i Vilje, dok će kod gosta susret propustiti Alvarez, a pod upitnikom je Berčiče.

Đirona je slavila na poslednja dva međusobna duela sa Bilbaom, a mi verujemo da će večeras osvojiti barem bod. Dodali bi i golove jer je napdački potencijal ovih ekipa na zadivndom nivou i mreže se redovno tresu na njihovim prvenstvenim utakmicama.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije