LAK ZADATAK ZA MARIBOR: Drugoligaš ne sme da predstavlja problem

V.M.

23. 11. 2023. u 09:15

U drugom kolu slovenačkog kupa ekipa Primorja će ugostiti Maribor (13.00).

ЛАК ЗАДАТАК ЗА МАРИБОР: Друголигаш не сме да представља проблем

Profimedia

Oba tima su ostvarila rutinske trijumfe u prvoj rundi, a to se posebno može reći za goste koji su savladali Jurovski Dol sa 9:0, dok je domaćin bio bolji od Tolimina rezultatom 2:0.

Što se tiče Maribora, on je navikao da se bori za trofeje iz sezone u sezonu, ali pohod na titulu mu ne ide dobro jer već zaostaje 12 bodova za vodećim Celjem koje ga je proteklog vikenda porazilo sa 1:0.

Ipak, ono što odlikuje ''ljubičaste'' ove godine su utakmice sa velikim brojem pogodaka jer u proseku i primaju i daju jedan ili više golova po meču.

Maribor je aktuelni vicešampion kupa jer je prošle godine u finalu izgubio od Olimpije (1:2), a ove je oran do napravi ''korak više'' i osvoji trofej.

Sa druge strane, Primorje se takmiči u drugom rangu slovenačkog fudbala i konkuriše za plasman u elitu. Nakon 18 odigranih kola zauzima treće mesto na tabeli i zaostaje šest, odnosno tri boda za vodećim dvojcem Nafta, Beltinci.

Domaćin ne zna za poraz na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima (tri pobede, dva remija), tako da u dobroj atmosferi dočekuje današnji duel.

Zanimljivo je da su se ovi rivali susreli i prošle godine u kupu kada je Maribor slavio sa 3:1, a mi očekujemo da to ponovo bude slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona