SRBIJA OVO ČEKA ČITAV 21. VEK: ''Orlovi'' overavaju plasman na Evropsko prvenstvo

V.M.

19. 11. 2023. u 10:57 >> 10:57

U poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evro u Nemačkoj, naša reprezentacija će ugostiti Bugarsku. Meč se igra na Gradskom stadionu u Leskovcu sa početkom u 15 časova.

СРБИЈА ОВО ЧЕКА ЧИТАВ 21. ВЕК: Орлови оверавају пласман на Европско првенство

Foto: Tanjug

Poslednjih put kada je Srbija igrala na Evropskom prvenstvu bilo je davne 2000. godine u Holandiji i Belgiji gde je upravo od domaćih lala poražena u četvrtinalu. To znači da čitav 21. vek nismo igrali na jednom od najprestižnijih fudbalskih takmičenja, ali došlo je vreme da se to promeni.

''Orlovi'' se nalaze u vrlo dobroj situaciji pred poslednje mečeve grupe ''G'', jer trenutno zauzimaju drugo mesto sa dva poena prednosti u odnosu na trećeplasiranu Crnu Goru koja u istom terminu gostuje Mađarskoj i mora da trijumfuje na tom meču, a i ako to učini našim momcima će biti dovoljan ''samo'' bod da čekiraju karte za Nemačku.

Ipak, do opuštanja ne sme doći i to zna selektor Dragan Stojković koji da do toga sigurno neće doći.

- Utakmica je istorijska u svakom smislu, znamo šta nam je činiti da Srbiju odvedemo na Evropsko prvenstvo, uz veliki oprez i respekt prema Bugarima.

Dobra vest za popularnog Piksija je to što će na današnjem duelu imati pun roster na raspolaganju, nema problema sa izostancima i jedina je dilema da li ćemo od početka igrati sa dva napadača ili ćemo imati više fudbalera u veznom redu.

Srbija je u prošlom kolu napravila veliki korak ka Euru kada je pred svojim navijačima na stadionu ''Rajko Mitić'' savladala Crnu Goru rezultatom 3:1, a do trijumfa ju je sa dva pogotka predvodio ko drugi do najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije, Aleksandar Mitrović.

Na prvom međuosbnom duelu ovih selekcija Bugari su ispustili pobedu jer su vodili do samog kraja susreta, ali je u sudijskoj nadoknadi Darko Lazović poravnao rezultat (1:1).

Što se tiče Bugarske, ona je imala dosta razočaravajuće kvalifikacije, nije ostvarila nijednu pobedu i sa tri boda se nalazi na poslednjem mestu grupe ''G''.

''Lavovi'' su kvalifikacije započeli sa Mladenom Krstajićem na klupi, ali nakon katastrofalnih rezultata usledila je njegova smena i sada ih predvodi Ilian Iliev.

Pre par dana igrali su protiv Mađara i tu su bili nadomak trijumfa jer su vodili do samog kraja meča, ali u poslednjim trenucima su potkleknuli i auto-gol Petkova je poslao Soboslaja i družinu u Nemačku (2:2).

Videlo se na tom meču da Bugari izgledaju dosta bolje na terenu nakon smene selektora, oni danas nemaju šta da izgube i sigurno je da će biti neugodan protivnik.

Ipak, mi mislimo da je Srbija dosta kvalitetnija reprezentacija i verujemo da je došlo vreme da po prvi put u 21. veku zaigramo na Evropskom prvenstvu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?