"REDSIMA" JOŠ TOTENHEM U GLAVI: Lider belgijske lige dolazi na Enfild

O. M.

05. 10. 2023. u 09:53

LIVERPUL dočekuje belgijskog predstavnika Rojal union sen Žiloa u drugom kolu grupe E Lige Evrope. Utakmica se igra na Enfildu od 21 čas.

РЕДСИМА ЈОШ ТОТЕНХЕМ У ГЛАВИ: Лидер белгијске лиге долази на Енфилд

FOTO: EPA

Redsi su u prvom kolu pobedili austrijski LASK u Lincu sa 3:1, dok je Sen Žiloa na svom terenu odigrao nerešeno 1:1 sa Tuluzom.

Liverpulovi igrači će u ovaj meč ući još uvek "vrućih glava" posle teškog, nesrećnog, a mnogi bi rekli i nezasluženog poraza od Totenhema u subotu. Dobili su dva crvena kartona, jedan gol im je poništen zbog nepostojećeg ofsajda, a gol su primili u šestom minutu zaustavnog vremena.

To je izabranicima menadžera Jirgena Klopa bio prvi poraz još od prvog aprila, nakon čega su nanizali 19 utakmica bez izgubljene u svim takmičenjima.

Uprkos prekidu serije, Liverpul igra zaista impresivno. U svakoj utakmici ove sezone postigli su bar po jedan gol, a u šest od devet odigranih postigli su tri ili više. Manje su dali samo Njukaslu (dva), a Čelsiju i Totenhemu po jedan.

Osim toga, Enfild je i dalje neosvojena tvrđava i tako je od februara kada je Real pobedio sa 5:2.

Rojal Union ima sjajnu sezonu do sada, posebno kada govorimo o njihovim rezultatima u belgijskoj Pro ligi gde su lideri posle devet utakmica sa 19 bodova. Imaju šest pobeda i dva poraza. Prošle godine ostali su bez šampionske titule u poslednjm kolu plej-ofa kada su na svom terenu izgubili od Briža.

U ovu utakmicu ulaze u nizu od tri pobede i u svakoj utakmici su postigli dva ili više golova.

Od početka sezone, Rojal nije uspeo da postigne gol u dve utakmice i zabeležio je pet klin-šitova.

Zanimljiva je činjenica da je Rojal neporažen u Evropi na gostovanju u poslednjih šest utakmica, postižući golove u svakoj utakmici. Ove sezone imaju četiri pobede na pet gostujućih utakmica. 

Što se tiče sastava timova, Klop neće moći da računa na našeg Stefana Bajčetića kao ni na Tijaga koji su povređeni, dok je trener belgijske ekipe Aleksander Blesin prinuđen da nađe zamenu za vezistu Alesia Kastro-Montesa.

S obzirom da obe ekipe neguju napadački fudbal a treneri ne vole mnogo da kalkulišu, razumno je očekivati utakmicu sa dosta golova i da će se obe mreže tresti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,08) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!