NOVA GOLEADA ATLETIKA U NAJAVI: Kadiz je rado viđen gost na Metropolitanu

O. M.

01. 10. 2023. u 10:41

ATLETIKO u Madridu dočekuje ekipu Kadiza. Utakmica osmog kola španske La lige na programu je od 21 čas na Metropolitano stadionu.

НОВА ГОЛЕАДА АТЛЕТИКА У НАЈАВИ: Кадиз је радо виђен гост на Метрополитану

Foto: Tanjug

"Jorgandžije" su pre dve nedelje savladali gradskog rivala Reala sa 3:1, posle čega su pobedili i Osasunu u gostima sa 2:0. To ih je dovelo na šestu poziciju sa 13 bodova, dva manje od Sosijedada koji zauzima poziciju četiri koja vodi u ligu šampiona. Ali baskijska ekipa ima i dve utakmice više.

Atletiko je solidno započeo Ligu šampiona, bodom osvojenim protiv Lacija u prvom kolu, iako se može reći da su u toj utakmici izgubili dva boda, jer su Lacijali do izjednačenja stigli u zaustavnom vremenu nakon što je golmana oblaka savladao kolega Provedel. U ovoj grupi su još Seltik i Fejenord.

Izabranici Dijega Simeonea nedavno su ostvarili rekordnu pobedu od 7:0 nad Viljarealom, posle čega su poraženi sa 3:0 od Valensije, pa onda slavili u gradskom derbiju, tako da se s ovom ekipom nikad ne zna na čemu ste. Ako ništa drugo, kad su u pitasnju njihovi dueli sa Kadizom, valja očekivati goleadu, jer je šest poslednjih ligaških pokršaja ovih ekipa došlo više od tri gola, a pet više od četiri.

Kadiz je tek u završnici prošle sezone obezbedio opstanak, a čini se da će ove sezone biti malo mirniji po tom pitanju. Mada je tek rana faza prvenstva, "žuta podmornica" pokazuje znakove napretka u igri u odnosu na prošlu sezonu. Trenutno su deveti na tabeli sa devet bodova. Izgubili su dve utakmice gde se nije ni očekivalo da izvuku nešto više, od Barselone i Atletik Bilbaoa u gostima, a pobedili su Viljareal i igrali nerešeno sa Betisom i Rajom. Jedina utakmica iz koje su možda mogli da izvuku više je Almerija s kojom su kod kuće podelili bodove.

Kadiz nikada ne polaže unapred oružje pred Atletikom, ali je u poslednjih šest utakmica to donelo samo jednu pobedu, uz pet poraza. Gol-razlika u ovim duelima je 21:8 u korist "jorgandžija".

Atletiko će biti oslabljen neigranjem velikog broja prvotimaca. Barios, Korea, Depaj, Lemar, Mandava i Vitolo su povređeni, a Alvaro Morata odrađuje kaznu zbog dva žuta kartona koja je zaradio na meču sa Osasunom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&0-3 (kvota 2,05) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave