TEŽAK POSAO ZA MAKABI U BERNU: Zvezdin prošlogodišnji dželat nije iskoristio prednost domaćeg terena protiv Jang bojsa

O. M.

29. 08. 2023. u 09:48 >> 09:48

JANG BOJS dočekuje Makabi Haifu u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona. Utakmica se igra na "Vankdorgf" stadionu u Bernu od 21 čas. Prvi susret ovih ekipa pre šest dana u Haifi završen je bez golova.

ТЕЖАК ПОСАО ЗА МАКАБИ У БЕРНУ: Звездин прошлогодишњи џелат није искористио предност домаћег терена против Јанг бојса

FOTO: AP/Tanjug

Nakon što su u prošloj sezoni suvereno osvojili duplu krunu u Švajcarskoj, treću u istoriji kluba, Jang bojs je namerio da se ove sezone vrati u Ligu šampiona posle dvogodišnje pauze.

Švajcarci su poslednji put grupnu fazu Lige šampiona igrali pre tri godine kada su u grupi sa Viljarealom, Mančester junajtedom i Atalantom zauzeli četvrto mesto. Pre dve godine stigli su do osmine finala Lige Evrope, odakle ih je izbacio Ajaks, a prošle godine ih je u plej-ofu za grupnu fazu Lige konferencija eliminisao Anderleht.

Ovaj klub tradicionalno ne troši mnogo na pojačanja jer uglavnom dovodi igrače koji su slobodni na tržištu ili mlađe neafirmisane. Tako je bilo i ovog leta kada su na pojačanja potrošili nešto manje od četiri miliona evra, dok je tržišna vrednost pojačanja procenjena na blizu 14 miliona.

Iz Intera je stigao, posle nekoliko pozajmica u švajcarskim timovima, mladi reprezentativac "sajdžija" srpskog porekla Darijan Maleš, iz Zaglebja Lubin Poljak Lukaš Lakomi, a iz Valjadolida nekadašnji junior Mančester junajteda Sajdi Janko.

Izabranici Rafaela Vikija su i novu sezonu počeli na krilima uspeha iz stare. Prvo su na sedam prijateljskih utakmica ostvarili pet pobeda i dva remija, a onda su dodali četiri prvenstvene, jednu kup utakmicu i prvi meč plej-ofa, ukupno šest zvaničnih utakmica bez poraza. Doduše, na tabeli švajcarskog šampionata su treći sa tri boda manje od lidera Ciriha, ali imaju i utakmicu manje.

Poslednji poraz Jang bojs je doživeo u prošloj sezoni, krajem maja od Lugana.

Makabi iz Haife pokušaće drugi put uzastopno, a četvrti put u istoriji da se domogne grupne faze Lige šampiona. Prošle godine to je Izraelcima uspelo pošto su na poslednjoj stepenici bili bolji od naše Crvene zvzede. Bilo je 3:2 u Haifi i 2:2 u Beogradu.

Ove sezone do sada su izbacili Hamrun Spartans ukupnim rezultatom 6:1 u prvom kolu, moldavski Šerif sa 4:2 u drugom kolu i Slovan iz Bratislave sa 5:2 u trećem kolu.

Jang bojs će igrati bez Ulisisa Garsije koji je već duže vreme povređen ali se polako vraća u trenažni proces, dok će Makabi nastupiti bez suspendovanih Basama Zarure i Pjera Kornua, dok je Sun Menajhem povređen i čeka ga još nekoliko nedelja pauze.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)